Nyt telefirma vil lave landsdækkende mobilnet

Bredbåndsselskabet A+ vil gerne udnytte sin kapacitet i netværket og forsøger nu at få adgang til en landsdækkende licens, som kan levere mobile tjenester og stationær trådløs internet.

Det nystiftede selskab ComDaNet har netop ansøgt It- og Telestyrelsen om en licens til at lave en landsdækkende mobiltjeneste på frekvensbåndet omkring 450 MHz.

Det er bredbåndsfirmaet A+, der gerne vil udvide sin produktsortiment og igennem selskabet ComDaNet forsøger at få adgang til licensen.

Frekvensområdet er magen til det, selskabet Nordisk Mobiltelefon fik licens til for nylig.

Det kan bruges til mange trådløse og mobile tjenester, lige fra den 3G-lignende CDMA-mobiltelefoni, som Nordisk Mobiltelefon satser på, til Tetra og stationære internet-forbindelser.

Nordisk Mobiltelefons licens er allerede udset til at udgøre en ny trussel mod de milliarder, som 3G-selskaberne har skudt i deres net og licenser.

Det sker, fordi Nordisk Mobiltelefon for en meget lavere investering i både licens og udstyr kan levere noget, der ligner det, som 3G selskaberne TDC, 3 og Telia kan tilbyde.

Om det er de samme 3G-lignende tjenester ComDaNet og A+ satser på, står dog ikke helt klart. I det hele taget er det usikkert, præcis hvilke tjenester og produkter ComDaNet ønsker at levere, hvis selskabet får licensen.

Direktør og stifter, Christine Lind Offersen, ønsker ikke at fortælle noget til Computerworld om ComDaNet. Det oplyser hun igennem sin mand Henrik Lind, der samtidig er administrerende direktør i A+-koncernen.

Det står dermed heller ikke helt klart, hvad forholdet er mellem ComDaNet og A+. Men at sidstnævnte selskab har store interesser i ComDaNet er oplagt.

Christine Lind Offersen, er gift med Henrik Lind, som er direktør i A+ Koncernen. Selskabet har adresse på Henrik Lind og Christine Lind Offersens fælles private bopæl i Køge.

Samtidig er A+ er allerede valgt som underleverandør til ComDaNet, hvis selskabet får licensen som ansøgt.

Så skal A+ nemlig levere transmissionsnet og fiber-forbindelser ud til basisstationerne, så data mellem senderne kan komme frem, ligesom A+ skal levere sendepositionerne, idet der i vid udstrækning skal anvendes de samme sendepositioner, som A+ i dag anvender til sine radiokæder og FWA-tilslutninger.

ComDaNets aktiviteter vil passe godt sammen med A+-koncernens planer om at udvide produktsortimentet til også at omfatte trådløse og mobile telefoni- og datatjenester.

– Det er da klart, at det meget vel kan vise sig et samarbejde mellem A+ og ComDaNet senere hen om levering af tjenester, siger Henrik Lind.

A+-koncernen har de seneste par år investeret kraftigt i udbygningen af sin egen landsdækkende infrastruktur og forsyner i dag mere end 40.000 kunder fordelt på 75 byer over hele landet.

– Det her er da en oplagt mulighed for at noget mere trafik i nettet, siger Henrik Lind.

Han tilføjer, at hvis licensen kommer i hus, vil en række interesserede investorer samtidig skyde penge i selskabet, ligesom selskabet til den tid vil melde en forretningsplan ud - herunder detaljer om, hvilke tjenester selskabet vil leverer over nettet.

– Indtil det står klart, om selskabet får licensen, vil vi ikke fortælle noget. For det er jo fjollet at fortælle om forretningsplanen, hvis det så viser sig, at selskabet ikke får licensen. For så bliver der jo ikke nogen forretning ud af det, siger Henrik Lind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere