IBM lukker munden på Krak

Kraks Forlag har taget det store camouflagenet i brug i maskeringen af, hvor meget koncernen har hentet fra IBM ved at forlige i Virk.dk-sagen. Det oprindelige krav var på 50 millioner kroner.

Et forlig i september har effektivt lukket munden på Kraks Forlag i sagen om det kuldsejlede udviklingsprojekt med erhvervsportalen Virk.dk.

Kraks Forlag stævnede tidligere på året IBM for 50 millioner kroner ved Sø- og Handelsretten for at have svigtet i udviklingsfasen.

I det netop offentliggjorte regnskab bryder Kraks Forlag således helt med selskabets ellers meget åbne linie om selskabets gøren og laden.

- Vi gør, hvad vi kan for at maskere det, og vores økonomidirektør og revisorer har gjort sit for at sløre, hvad der er kommet ud af forliget, siger administrerende direktør Ove Leth-Sørensen fra Krak Forlag.

IBM har dermed ganske effektivt lukket for muligheden for at andre med projekter, der går i hårdknude, skulle få smag for lugten af millioner i en erstatningssag.

Uafsluttet i regnskab

Regnskabet, der dækker perioden maj 2004 til og med april 2005, ender med et minus på 48,8 millioner kroner.

Heraf er der ekstraordinært påført omkostninger på 37,0 millioner kroner for udvikling af portalteknologien, som IBM oprindelig var involveret i, men hvor selskabet blev smidt på porten.

Men trods den specificerede hensættelse af 32 millioner kroner til tab på IBM-affæren i forrige regnskab, bliver der ikke oplyst, hvad udgangen på sagen er i kroner og øre.

En revisor påpeger over for Computerworld, at det nok ikke direkte er en ulovlig handling at maskere erstatningen.

Men i en børsnoteret virksomhed ville den nok ikke være gået først at åbne op for informationssluserne om væsentlige økonomiske forhold og så ikke at afslutte sagen behørigt, mener han umidelbart.

IBM leverer fortsat

IBM har fortsat foden inden for hos Kraks Forlag-koncernen som leverandør, hvorfor erstatningen i princippet kan være indregnet i fremtidige ydelser.

Leverancerne omfatter dog ikke udvikling på erhvervsportalen men alene produkter og ydelser som software, storeage med videre.

Virk.dk er 100 procent ejet af Kraks Forlag, der er 100 procent ejet af et fond, hvorfor der næppe er udsigt til klager fra aktionærerne over, at ledelsen nu lukker i.

Ifølge forliget mellem Kraks Forlag og IBM, må parterne kun oplyse, at der er indgået forlig, og at parterne har fundet en acceptabel løsning.

- Normalt vil vi gerne fortælle vores kunder og omverdenen om, hvad der foregår, men i den her sag, kan jeg ikke rigtig sige andet, siger Ove Leth-Sørensen.

Direktøren vil og må dog gerne oplyse, at underskuddet på 48,8 millioner kroner forventes afløst af et nul-resultat i det kommende regnskabsår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere