TDC raser mod regulering af faste kredsløb

IT- og Telestyrelsen vil fremover også regulere markedet for faste kredsløb mellem forskellige afdelinger i samme virksomhed. TDC kalder det ekspropriation af selskabets ejendom.

TDC kan se frem til i fremtiden også at skulle leve op til en masse betingelser på området for faste kredsløb mellem virksomheder.

Det sker, efter IT- og Telestyrelsen fredag sendte nye regler til høring, der skal sikre konkurrencen på området.

Faste kredsløb benyttes oftest af virksomheder til at skabe en sikker dataforbindelse mellem afdelinger på forskellige adresser.

Hos TDC vækker det stor forundren, at IT- og Telestyrelsen lægger op til regulering på området.

- Vi gik ud fra, at tingene skulle dereguleres i takt med, at konkurrencen blev skærpet. Tværtimod går det den anden vej, siger Ole Hvelplund, vicedirektør i TDC Branchesalg.

Reguleringen betyder, at konkurrenter er sikret adgang til TDC's net. Den største forskel bliver her, at TDC fremover tvinges til at give tag over hovedet til konkurrenter, selvom formålet ikke er at udveksle data med TDC.

- Det smager af ekspropriation af TDC's ejendom, at man kan sætte udstyr op på TDC's ejendom, uden at det har noget med samtrafik med TDC at gøre. Det er et ret vidtgående krav, og det har intet som helst med at skabe bedre konkurrence at gøre, mener Ole Hvelplund.

Den nye udkast til en afgørelse baserer sig på en analyse fra IT- og Telestyrelsen, der viser at TDC gennem sit ejerskab af infrastrukturen har en meget stærk position på markedet.

Den vurdering er TDC ikke enig i. Selskabet kritiserer i stedet, at en afgørelse, der formentlig først føres ud i livet i 2006, baserer sig på analyser fra 2003.

- På det her marked vil konkurrencen se anderledes ud i 2006, og vi ved, at der allerede er andre aktører, der har rullet fiber ud visse steder i landet. Derudover er der andre teknologier som WiMAX og FWA, siger Ole Hvelplund.

Han mener, at faste kredsløb er det område, der udsættes for størst konkurrence, fordi det er her, at der først vil være penge at hente.

- De, der investerer i fiber, investerer i områder med store virksomheder i første omgang, fordi det ikke er rentabelt at rulle fiber ud til private, siger Ole Hvelplund.

IT- og Telestyrelsens udkast til afgørelse skal nu i høring i en måned, før den endelige afgørelse træffes.

Relevante link

IT- og Telestyrelsens afgørelse om faste kredsløb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere