Spamfighter anmeldt for at spamme

Flere brugere af Jubii-stifter Martin Thorborgs Spamfighter har modtaget e-mails, der ligner ulovlig markedsføring af virksomhedens spamfilter-produkt. Martin Thorborg afviser. Imens overvejer Forbrugerombudsmanden at tage sagen op.

Nøjes danske Spamfighter med at bekæmpe spam eller står selskabet også selv bag uønskede reklame-mails?

Det skal Forbrugerombudsmandens jurister forholde sig til, efter de har modtaget en klage over noget, der ligner ? og måske er ? en uopfordret reklamemail fra en Spamfighter-bruger.

Mailen reklamerer for det hensigtsmæssige i at bruge netop Spamfighter.

- Vi kan ikke kommentere på den enkelte sag. Nu kigger vi på det og overvejer om vi skal kontakte Spamfighter, siger Tina Petersen, jurist hos Forbrugerombudsmanden.

Spamfighter oplyser, at de har haft mellem 10 og 15 klager.

Sagen er den, at en bruger af Spamfighter selv kan vælge eller fravælge at sende den reklamelignende mail ud til navnene i vedkommendes adresseliste.

E-mailen fra Spamfighter:

Kære X, du bruger sikkert lige som mig et effektivt spamfilter. Jeg har sat dig på min liste over godkendte modtagere og det betyder at de e-mails du sender til mig, altid kommer frem til mig. Jeg vil meget gerne have, at du også sætter min adresse: Y@ZZ.dk på din "Godkendt" liste, så jeg er sikker på at de e-mails jeg sender til dig, også kommer sikkert frem.

Hvis du mod forventning ikke har et godt spamfilter, så kan jeg anbefale dig at prøve SPAMfighter. Det er et gratis dansk program til Outlook og Outlook Express, som er let at bruge og som jeg selv har meget glæde af.

Du kan læse mere om SPAMfighter her: http://www.spamfighter.dk/wl/ Jeg håber du vil sætte mig på listen, så vi i fremtiden kan kommunikere sikkert.

Med venlig hilsen
Y

I Spamfighter-programmet ligger en række præfabrikerede breve, som brugeren kan vælge at bruge. Han kan også redigere i det brev, han efterfølgende klikker ja til at sende ud.

Vi spammer ikke

- Det er ikke spam. Vi spammer ikke nogen. Brugerne vælger selv om de vil sende oplysningen til deres kontakter, siger Martin Thorborg, Spamfighters stifter og administrerende direktør.

Han forklarer, at brugeren ikke uvidende kan komme til at sende mailen ud. Man kan ikke bare trykke ?Næste?, men skal igennem en række procedurer, hvor man indtaster et afsendernavn med mindst to karakterer, vælger brevtype, som eventuelt redigerer i og klikker OK.

- Det er en mulighed for at whiteliste sine kontakter. Det er ligesom tip-en ven-funktionen på mange nyhedsites og de her Plaxo-adresseopdateringer. Dem har du heller ikke selv bedt om at få, siger Martin Thorborg.

Han synes dog, at det er bekymrende, hvis Spamfighter bliver opfattet som udsender af spam.

- Vi lytter til de henvendelser, vi får, og retter til, hvis det giver mening. Men vi har ikke fået den store ballade på det her. Spamfighter har 650.000 brugere og vi har fået 10-15 klager, siger Martin Thorborg.

Onsdag var indtil videre indløbet en enkelt klage til Forbrugerombudsmanden. Spamfighter har ikke noget overblik over, hvor mange der har modtaget deres spam-lignende e-mail.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere