KMD afviser konkurrent-kritik af prishop

It-giganten KMD afviser kritikken fra software-konkurrenten Tabulex, der har bedt Konkurrencestyrelsen kigge på KMD's adfærd på det det kommunale marked.

Softwarevirksomheden Tabulex skyder ifølge KMD ved siden af, når virksomheden anklager KMD for forsøg på at presse den ud af markedet for skolesoftware med en ublu prissætning.

Det hævder Tabulex ellers er tilfældet, fordi KMD har hævet prisen for at benytte de snitflader, der er nødvendige for, at et Tabulex-system kan overføre data til et KMD-system.

- Det er rigtigt, at vi har ændret priserne, så der siden første januar har været driftsafgifter på de pågældende snitflader. Det har der ikke været tidligere, men det er ikke noget, der er målrettet at hæmme en enkelt kollega i branchen, siger områdedirektør Leif Ilsø, KMD.

Han fremhæver, at de pågældende snitflader benyttes af en lang række andre leverandører af software til kommuner.

Naturlig udvikling

Tidligere var de pågældende snitflader alene omfattet af en vedligeholdelsesafgift på cirka 3.500 kroner om året.

Med KMD's ændringer er der nu endvidere indført en årlig driftsafgift, som ifølge Leif Ilsø vil være afhængig af antallet af indbyggere i den pågældende kommune.

- For en kommune med cirka 10.000 indbyggere vil driftsafgiften totalt set dreje sig om 7.000 kroner per år, siger Leif Ilsø.

Indførelsen af driftsafgiften på de pågældende KMD-snitflader er sket for at tilpasse prissætningen til den måde, som KMD i øvrigt prissætter snitflader.

- Det er ikke specielt, at vi indfører driftsafgiften nu. Det er mere specielt, at den ikke har været der tidligere, siger Leif Ilsø.

Skæv prissætning

Kritikken af KMD's prissætning af snitfladerne er fremført af administrerende direktør i Tabulex, Lars Fredsted.

Han hæfter sig blandt andet ved, at KMD nye driftsafgifter alene rammer kommuner, der vælger Tabulex eller andre leverandører af systemer, der ikke er udviklet af KMD.

Den prissætning er helt naturlig, mener Leif Ilsø hos KMD. Snitfladerne er nemlig kun nødvendige, hvis kommunerne vælger systemer, der ikke er udviklet af KMD.

- Der vil selvfølgelig også være udgifter til overførsel af data, hvis man vælger KMD's pendant til Tabulex-systemet, men de vil typisk være indeholdt i prisen for den samlede løsning, siger Leif Ilsø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere