Dansker ny topchef for Alcatel i Norden

38-årige Lars Boilesen bliver fremover ny chef for franske Alcatels cirka 250 ansatte i otte nordiske og baltiske lande. Han skifter fra et job hos norske Opera, hvis browser han har været med til at brede ud i hele verden.

Efter fem år hos det norske browserfirma Opera skifter 38-årige Lars Boilesen i næste uge til Alcatel, hvor han skal være chef for otte lande i Norden og Baltikum.

Danske Lars Boilesen har som salgsdirektør været med til at bygge Opera op som dominerende inden for webbrowsere til mobiltelefoner.

Nu skal han hjælpe franske Alcatel med at styrke selskabets dominans inden for udstyr til bredbånds-infrastruktur.

- Nu har jeg arbejdet med salg i hele min karriere, så jeg har lyst til at udvikle mig fagligt. Alcatel har en utroligt spændende produktportefølje, både inden for infrastruktur og på mobil- og fastnetsiden, siger Lars Boilesen.

Han bliver direktør for omkring 250 Alcatel-ansatte i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island samt Estland, Letland og Litauen. I Danmark har Alcatel omkring 30 ansatte.

Lars Boilesen bliver boende i Oslo, hvor Alcatel har sit nordiske hovedkontor. Han erstatter Frode Haugen, som har været topchef for Alcatel i fem år.

- Tidligere har jeg arbejdet meget med kunder i USA, Japan og Kina. Nu slipper jeg for flyveture på 10 til 12 timer og får en mere effektiv arbejdsdag. Det ser jeg frem til, siger han.

Lars Boilesen begyndte sin karriere i 1992 hos Lego, inden han senere blev ansat hos Tandberg Data og flyttede til Norge.

I 2000 begyndte han så hos det lille norske softwarefirma Opera, som han siden har været med til at placere på landkortet.

- Vi var cirka 20 ansatte og meget fokuseret på vores desktop-browser. Min opgave var at bygge det kommercielle op og få Opera-browseren ind på mobiltelefoner og settop-bokse, alle steder hvor du har internet uden for pc'en, fortæller Lars Boilesen.

Nu kommer han til at arbejde hos et firma, som ikke kun leverer applikationer, men også størstedelen af det udstyr, der bruges til at give bredbånd til kunder i hele Norden.

- I Opera arbejdede jeg med browsersoftware, her får jeg mulighed for at arbejde med hele værdikæden, siger han.

Han forventer, at Alcatel i løbet af året vil indgå kontrakter med firmaer om at levere integrerede løsninger inden for internet, telefoni og tv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere