Boom i IP-telefoni skaber købers marked

Markedet for IP-telefoni til virksomheder er i kraftig vækst, og mange leverandører kæmper for at sætte sig på en del af det. Det giver kunderne mulighed for at sikre sig gode priser.

Der er hård kamp på markedet for IP-telefoni i øjeblikket. Danske virksomheder, lige fra landets banker og Danmarks Radio til Novo Nordisk, og mange kommuner har for alvor fået øjnene op for de økonomiske besparelser, som IP-telefonien kan give.

Samtidig udvikler teknologien sig hastigt, og de nye muligheder er med til at gøde efterspørgslen. Det skaber røre på et marked, hvor mange leverandører nu kæmper om kundernes opmærksomhed.

? Der er mange ting, som kan lade sig gøre hos leverandørerne i øjeblikket, og de er meget interesseret i at markere sig på markedet ? det har vi kunnet mærke hos vores leverandører, for eksempel Cisco og Kirk. Alle vil gerne have nogle gode referencer at vise frem, siger Kjeld Romer Larsen.

Han er it-chef i Lyngby-Taarbæk Kommune, som er ved at få installeret IP-telefoni til knap 3.000 telefoner.

Alle vil have en luns

Vækstraten på IP-telefoni-markedet nærmer sig 60 procent og bliver trukket frem af det danske erhvervsliv, hvor der næppe er den it-chef eller virksomhedsleder, der ikke har overvejet IP-telefoni.

Væksten i markedet ser ud til at nå sit højdepunkt i år, og derfor gør leverandørerne lige nu alt hvad de kan for at tilkæmpe sig en luns af markedet, mens der endnu er ledige pladser.

? Der er mange leverandører af IP-telefoni, og de prøver alle at positionere sig, mens væksten er kraftig. Det betyder, at kunderne har flere leverandører at vælge imellem end i forbindelse med traditionel telefoni, hvor der kun er en eller to leverandører til hver type og mærke af udstyret. Så der er gode muligheder for at få nogle attraktive tilbud på IP-telefoni i øjeblikket, siger seniorkonsulent Asger Villund fra Devoteam Fischer & Lorenz.

Men der skal handles nu, hvis kunderne skal høste fordelene, for væksten aftager hurtigt. Prognosen siger 57 procents vækst i år, aftagende til 34 procent næste år og bare fem procent i 2008. Det betyder, at der bliver færre ledige pladser at kæmpe om for leverandørerne af IP-telefoni.

? De kunder, der som os er med i starten, får nogle knubs, men til gengæld får vi adgang til nogle gode ting, som andre må betale mere for senere, siger Kjeld Romer Larsen.

Han vurderer, at kunderne på det konkurrenceprægede marked har gode muligheder for at få særlige ønsker og behov opfyldt.

De store vinder ræset

Han bakkes op af Asger Villund fra Devoteam Fischer & Lorenz, der også mener, at det om bare få år bliver sværere at få lige så gode tilbud som nu.

? Markedet er ved at konsolidere sig. For eksempel blev Netdesign købt af TDC, og det hele samles på færre hænder. Så det er klart, at den helt store sult aftager sammen med konkurrencen. I dag er der omkring fem-seks store leverandører af for eksempel Cisco-udstyr. Hvis der om få år kun er tre-fire, så er det klart, at konkurrencen har aftaget, siger han.

Samtidig er det analytikernes bud, at de store leverandører vinder ræset. De store vil blive endnu større, og analytikerne forudser, at der vil ske en yderligere koncentration af leverandører. TDC, Netdesign og IBM ligner sikre vindere.

? I området for VoIP-løsninger til virksomheder er de to største TDC og Netdesign (selvstændigt datterselskab i TDC Totalløsninger, red.). Derefter følger andre systemintegratorer eller virksomheder med base i traditionel netværksforretning, især IBM og Ementor, siger IDC?s analysechef Karsten Fogh Ho-Lanng.

Han vurderer, at TDC og det TDC-ejede Netdesign sidder på omkring 75 procent af markedet tilsammen.

Karsten Fogh Ho-Lanng forudser, at de store leverandører beholder positionen og sandsynligvis endda styrker den fremover.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld. Her kan du også læse mere om emnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere