Godmorgen
Torsdagens morgenbriefing er i dag leveret af Frederik Therkildsen.
Jeg springer til som vikar resten af ugen for min kollega Thomas Møgelbjerg.
I nat præsenterede Donald Trump sin omfattende plan for et nyt toldregime.
Hvordan det præcist kommer til at udfolde sig, er endnu for tidligt at spå om, men på Computerworld kommer vi til at dække, hvordan det kan påvirke den danske it-branche.
Kort fortalt nedtonede han dog planerne om told, hvis virksomheder er villige til at flytte produktionen til USA – en pointe, som Cecilia Bonefeld-Dahl, den øverste toplobbyist i Digital Europe, allerede delte med Computerworld dagen efter det amerikanske valg.
Ris og ros modtages som altid på frth@cw.dk
God læselyst
AI-firma eksponerer tusindvis af ulovlige billeder
Med den seneste opdatering af ChatGPTs model har endnu flere kastet sig over brugen af AI-genererede billeder.
Nu viser et brud på en database fra det sydkoreanske AI-firma GenNomis, hvad det er for nogle billeder, som folk ønsker at skabe.
Ifølge Wired har sikkerhedsforskeren Jeremiah Fowler opdaget en ubeskyttet database på over 45 gigabyte. Her fandt han såkaldt ‘eksplicitte’ billeder af Ariana Grande, Beyoncé og familien Kardashian, der var manipuleret til at ligne børn.
Opdagelsen understreger, hvordan AI-værktøjer kan misbruges til at skabe skadeligt og ulovligt indhold. Efter afsløringen lukkede GenNomis hurtigt adgangen til databasen, men har ikke offentligt kommenteret sagen, skriver Wired.
Flertal af danskere frygter identitetstyveri online
It-kriminalitet er blevet en reel trussel for mange danskere, og bekymringen for identitetstyveri er udbredt.
Ifølge en ny måling fra Analyse Danmark for Ingeniørforeningen IDA frygter 60 procent af de adspurgte at blive ofre for digitalt identitetstyveri.
”Vi kender nok alle nogen, der er gået i fælden eller har været tæt på. I den digitale tidsalder efterlader vi så mange spor, at det ofte er muligt at danne en meget præcis personprofil,” udtaler Jørn Guldberg, it-sikkerhedsekspert hos IDA, i en pressemeddelelse.
Identitetstyveri kan få alvorlige konsekvenser, både økonomisk og personligt, og ifølge IDA bør danskerne være mere opmærksomme på deres digitale adfærd – især i takt med, at svindlerne bliver mere sofistikerede.
Undersøgelsen bygger på besvarelser fra 2.002 borgere og er vægtet på regioner, køn og alder.
Kapitalfond gør sin egen profil til topchef i opkøb
Med virkning fra 1. april har Timextender udnævnt Alexandra Bosson som ny administrerende direktør. Hun afløser Heine Krog Iversen, der har stået i spidsen for virksomheden siden grundlæggelsen i 2006.
Ændringen sker knap to år efter, at den svenske kapitalfond Monterro blev majoritetsejer, skriver ITWatch.
”Hun (Alexandra, red.) leder med klarhed og mod, og jeg er sikker på, at hun er den rette leder til at føre Timextender ind i fremtiden,” siger den afgående topchef, Heine Krog Iversen, i en pressemeddelelse, hvor hans arvtager udtrykker glæde over udnævnelsen.
Før Alexandra Bosson tiltrådte Timextender, var hun driftsdirektør i Monterro.
Selvom stifteren Heine Krog Iversen forlader posten som topchef, fortsætter han som strategisk rådgiver og bestyrelsesmedlem. Planerne om en fremtidig børsnotering er fortsat i spil, skriver mediet.
OnlyFans-stifter byder på TikTok i sidste øjeblik
Lige før målstregen ser det ud til, at TikTok kan komme på amerikanske hænder.
Eller mere præcist: på britiske hænder. For iværksætteren Tim Stokely har nemlig – sammen med kryptofonden Hbar Foundation – sendt et bud direkte afsted til Det Hvide Hus, skriver Reuters.
Tim Stokely har tjent masser af millioner som stifteren bag den kontroversielle pornoplatform OnlyFans.
Også Amazon skulle have aflagt et bud, men det har selskabet ikke selv bekræftet.
Hvis TikTok ikke bliver vristet fra det kinesiske selskab Bytedance inden 5. april, vil millioner af unge i USA ikke længere kunne bruge appen.