Artikel top billede

Ung dansk stjerneforsker på jagt efter universets hemmeligheder i ny bog

Den internationalt anerkendte astrofysiker Albert Sneppen er aktuel med bogen ”Sorte huller” om der udforsker fysikkens grænseland.

Allerede som kandidatstuderende fik den unge danske astrofysiker Albert Sneppen publiceret originale forskningsresultater i nogle af verdens førende naturvidenskabelige tidsskrifter.

Det lykkedes ham således at beskrive, hvordan lys bøjer sig omkring sorte hullers kanter på en elegant og enkel måde.

I dag er den 26-årige Albert Sneppen ph.d.-studerende ved Niels Bohr Instituttet – og så er han aktuel med bogen ”Sorte huller”, skrevet i samarbejde med journalisten Jonas Kuld Rathje.

I sin nye bog fortæller Albert Sneppen om sine bestræbelser på at aftvinge universet dets hemmeligheder derude, hvor fysikkens love bliver slået til tælling.

Bogen tager læserne med til sorte huller, kolliderende neutronstjerner og den slags kosmiske eksplosioner, hvor livsnødvendige grundstoffer bliver skabt.

Albert Sneppen skriver, at han med bogen vil belyse de steder, hvor atomkerner formes til diverse italienske pastaretter, hvor rummet bliver til tid, og de steder på kanten af intet, hvor man kan se uendelige kopier af alt.

Han fortæller begejstret om sine egne forskningsresultater og opdagelser om og observationer af vores gådefulde univers.

Den unge astrofysiker vil med egne ord vise skønheden af utrolige begivenheder, såsom den vi observerer, når to umulige stjerner brager sammen – hvordan vi kan høre stjernerne danse en tone på selve tiden – og se dem føde et sort hul.

”Universets sorte spejle” kalder Albert Sneppen de sorte huller, der har lagt navn til hans bog. Han beundrer dem især for deres perfekte, matematiske skønhed.

“Sorte huller kan matematisk være mindre end protoner og større end solsystemer. De var noget af det første, der var i universet, og de er noget af det sidste, der bliver tilbage, når alle stjerner for længst er brændt ud. De kan være det mindste og det største, de bliver de sidste, og de var blandt de første,” siger han således i bogen.

Han lover også, at der er utrolige bedrifter i sigte på den anden side af horisonten, så der er meget at se frem til.

Albert Sneppens medforfatter, Jonas Kuld Rathje, har tidligere skrevet de to populære bøger Teorien om ingenting og Teorien om alt sammen med teoretisk fysiker Holger Bech Nielsen.

Sorte huller er netop udkommet.

Titel: Sorte huller – Jagten på universets smukke hemmeligheder.

Forfattere: Albert Sneppen, Jonas Kuld Rathje.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere