Godmorgen
Tirsdagens overflyvning er landet. Piloten, der flyver jer kære læsere gennem nyhedsstrømmen her fra morgenstunden - og resten af ugen - er Frederik Therkildsen.
Vi skal en tur i et koreansk fængsel, kigge på en trist statistik over vores arbejdsglæde, kortlægge virksomheders digitale infrastruktur med nyt gratis værktøj og slutter af med et opkøb i den finske by Turku - eller Åbo, som svensken kalder byen, som jeg blev belært af Bezzerwizzer i weekenden.
Husk tips og tricks modtages altid på frth@cw.dk.
God læselyst
Tyveri af IP-dokumenter: Fik job hos Huawei kort efter
En 36-årig kinesisk chip-ingeniør skal halvandet år bag tremmer for dagligt at printe cirka 300 siders interne noter om sydkoreanske SK Hynix, hvor hun arbejdede. I alt nåede hun at stjæle 4.000 dokumenter.
Ifølge dommen gemte hun dokumenterne i sin taske og i indkøbsposer, skriver det britiske medie The Register.
"Det er usædvanligt at printe 4.000 dokumenter med tekniske data på A4-papir i fire dage i SK hynix' afdeling i Shanghai, hvor sikkerheden er dårlig, lige før fratrædelsen,” begrunder retten ifølge mediet.
Retten mener, at de stjålne dokumenter skulle ende hos medarbejderens nye arbejdsgiver kinesiske Huawei, hvor hun stod til en lønforhøjelse.
Straffen er relativ mild, fordi retten ikke kunne finde beviser for, at den stjålet teknologi er blevet brugt af Huawei - og fordi SK Hynix ikke kunne sætte en præcis pris på tabet.
Kun en fjerdedel har et “sundt forhold” til jobbet
Blot 28 procent af os har et sundt forhold til arbejdet.
Så nedtrykkende lyder det fra HPs årlige Work Relationship Index tager temperaturen på arbejdsglæden blandt kontoransatte og beslutningstagere.
Det er dog ét procentpoint højere end sidste år, hvilket vel kan kaldes en form for fremskridt. Undersøgelsen bygger på 15.000 besvarelser på tværs af 12 lande.
Men ifølge Stefan Bergdahl, der er nordisk topchef for HP, så kan brugen af AI i dit arbejde, øge glæden ved at stå ud af sengen og faktisk udføre dagens dont.
“AI omtales ofte som et redskab til at øge produktivitet og effektivitet, men vores undersøgelse viser også, at teknologien kan løfte medarbejdernes professionelle velbefindende. Besvarelserne tyder på, at kunstig intelligens kan lette arbejdsbyrden og give en mere ligevægtig arbejdsbyrde," lyder det fra Stefan Bergdahl.
Kortlæg dine it-systemer med hjælp fra staten
Hvis du ikke ved, hvilke systemer eller data du har, så er det unægteligt svært at beskytte dem godt nok.
Til at hjælpe med at skabe overblik over dine systemer, så har Ministeriet for Samfundssikkerhed og Beredskab gennem søsat et nyt værktøj på ti minutter, der kan give større klarhed over, hvor du skal starte.
“Ud fra jeres svar får I et skræddersyet overblik med konkrete og målrettede anbefalinger til de systemer og data, I har angivet. Anbefalingerne kommer i en prioriteret rækkefølge, så I kan vælge, hvor I først vil sætte ind for at sikre systemerne bedre,” fremgår af det nye værktøj, som du kan prøve af her.
EG med syvende opkøb i Finland
Ballerup-baserede EG indlemmer finske Easoft i familien.
Dermed har EG gennem de sidste fem år købt syv selskaber fra julemandens hjemland - og nu tæller medarbejderstaben mere end 300 i Finland.
Easoft specialiserer sig i software til byggeindustrien.
“Det er et strategisk opkøb, der udvider vores softwareportefølje i Finland, også til små og mellemstore virksomheder," udtaler Mikkel Bardam
Totalt er EG mere end 2.500 ansatte fordelt primært i Norden. Der nævnes ingen købspris.