Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Efter drøftelser med leverandører: Budget for britisk it-ramme-aftale løftes med 67 procent til 23 milliarder kroner

Det britiske sundhedsvæsen lægger efter dialog med leverandørerne en rund milliard pund oven i budgettet til en af Storbritanniens store it-rammeaftaler.

En milliard pund - svarende til omkring ni milliarder kroner.

Så meget lægger det britiske sundhedsvæsen NHS oven i budgettet for en af Storbritanniens store it-rammeaftaler efter drøftelser med leverandørerne.

Den store rammeaftale kaldes for ‘Digital Workplace Solutions 2.’

Det var oprindeligt planen, at den skulle have et samlet budget på halvanden milliard pund.

Det beløb hæves nu med yderligere en milliard pund til 2,5 milliarder pund over de fire år, som ramme-aftalen vil løbe i. Det svarer til en budget-stigning på knap 67 procent.

Stigningen kommer efter, at det britiske sundhedsvæsen har ført drøftelser med leverandører, kunder og andre interessenter i en såkaldt ‘market engagement’ forud for, at aftalen sendes i udbud.

Det er planen, at 30 leverandører skal have plads på rammeaftalen, når den træder i kraft i maj 2025.

Via aftalen skal det britiske sundhedsvæsen kunne indkøbe software - både hyldevarer og udviklings-opgaver - samt forskellige former for hardware og services.

Til Theregister meddeler NSH SBS [‘Shared Business Services, red], at det efter markeds-dialogen har stået klart, at budgettet var for lavt.

“Den indsigt, som vi har fået via vores drøftelser viser sammen med det øgede forbrug i den nuværende udgave af Digital Workspace Solutions over de seneste 12 måneder, at afløseren har potentialet til et forbrug på 2,5 milliarder pund,” lyder det fra NSH SBS.