Artikel top billede

Tredje Dune-film på vej – nu med ny kejser

De to første “Dune”-film klarede sig som bekendt forrygende, og nu har Denis Villeneuve fået grønt lys til at fortsætte med filmatiseringen af Frank Herbert’s anden ”Dune”-bog.

Det er få bøger, der har haft så stor påvirkning på en genre, som Frank Herbert’s “Dune” har haft det på science-fiction.

For historien om ørkenplaneten fra 1965 har givet inspiration til utallige bøger, Tv-serier og film – og det er svært at forestille sig at ”Star Wars” var blvet til uden.

I grove træk handler den om adelssønnen Paul Atreides, der flygter ud i ørkenen på planeten Arrakis. Her allierer han sig med ørkenfolket Fremen, for at tage kampen op mod det mægtige imperium og huset Harkonnen, der dræbte hans familie.

Bogen er tidligere blevet filmatiseret i 1984 af instruktøren David Lynch, men med et noget blandet resultat.

Til gengæld fik Denis Villeneuve pustet liv i ballonen igen med sine to biografhit “Dune: Part One” og ”Dune: Part Two”, der fik premiere henholdsvis i 2021 og i år.

Samlet set dækker de to film blot over begivenhederne i første bog i ”Dune”-serien. Men nu er turen så kommet til den næste bog i rækken.

“Dune: Part Three” er en filmatisering af bogen “Dune: Messiah” og vil endnu en gang have Denis Villeneuve ved roret.

Filmen vil sandsynligvis læne sig meget op ad begivenhederne i bogen.

Her følger man Paul Atreides 12 år efter at han udløste en omfattende krig som endte med, at han tilranede sig magten som kejser.

Men der er som bekendt altid nogen, der vil være kejser i stedet for kejseren, og han må endnu engang gribe til stålet for at beholde magten.

Timotheé Chalamet vil med stor sandsynlighed igen være at finde i rollen som Paul Atreides, mens Zendaya forventes at genoptage sin rolle som Chani.

Desuden vil Florence Pugh sandsynligvis få en del mere spilletid i rollen som prinsesse Irulan, der spiller en afgørende rolle i bogforlægget.

Hvem der ellers spiller med, er fortsat uvist. Filmen ventes at få biografpremiere i december 2026.