Artikel top billede

”Der er ingen AI-bånd, der binder mig” – mød den kunstige intelligens Pinocchio

Der loves underholdning for både børn og barnlige sjæle, når den kunstige intelligens Pinocchio indtager Tivoli i nyfortolkning af den klassiske historie.

Der loves underholdning for både børn og barnlige sjæle, når den kunstige intelligens Pinocchio indtager Tivoli i nyfortolkning af den klassiske historie.

De færreste har nok hørt historien om Gepetto, der bygger en søn ud af gamle computerdele.

Tværtimod er de fleste af os mere vant til den oprindelige udgave af Pinocchio, hvor hovedpersonen jo en trædukke, der først bliver til en rigtig dreng, når han har lært at tale sandt. Og ja, det er selvfølgelig ham, hvis næse vokser, når han lyver.

Men ligesom vi bliver bombarderet med kunstig intelligens i hverdagen, så har teknologien også for længst sneget sig ind i kunstens verden.

Så det er en nyfortolket version af Pinocchio, man i efteråret kan møde i Tivolis Glassalen, når kunstig intelligens og magi blandes godt og grundigt sammen.

I Eventyrteatrets musical bygger det teknologiske geni Gepetto således sin søn Pinocchio af printplader, ledninger og dioder og sender ham i skole med de andre børn.

Sammen med sin tro følgesvend Jesper skal Pinocchio lære at navigere i livet som en rigtig dreng, for ingen må opdage, at han i virkeligheden er en kunstig intelligens.

Makkerparret møder dog legetøjssælgeren Ærlige Bente, der sælger robotter med kunstig intelligens.

Hun opdager, at Pinocchio ikke er som de andre børn og lægger en skummel plan for at afsløre hans hemmelighed.

Musicalen Pinocchio bliver instrueret af brødrene Kim og Jeff Ace Schjerlund, som tidligere både foran og bag scenen har været involveret i stykker som Tarzan, Dirty Dancing, Shu-bi-dua - The Musical, Mamma Mia og The Boyband Tour.

100 skuespillere bringer historien om Pinocchio til live i en futuristisk kulisse, hvor arrangørerne lover ørehængende musik, hurtige dansetrin og farvestrålende robotter til alle fra fem år og frem.

Om nutidens Pinocchio får opfyldt sin drøm om at blive til en rigtig dreng i stedet for ”kun” at være en AI vil vise sig i Tivolis Glassalen fra 5. oktober.