Artikel top billede

Efter 25 år er Gladiator 2 på trapperne: Glæd dig til bøllebank og søslag i Colosseum

Gladiator 2 får premiere til november og tegner mere end lovende med en stærk rollebesætning – og den tre minutter lange trailer ser helt vild ud.

De seneste år har der bredt sig den opfattelse online, at mænd i snit tænker på Romerriget mindst én gang om dagen.

Ganske vist er den bagvedliggende evidens for den påstand omtrent lige så solid som et tårn bygget af spaghetti – men det er et faktum, at der kan fortælles mange gode historier om bystaten, der underlagde sig hele Middelhavsområdet plus det løse.

En af nyere tids bedste film i kappe- og sandaler-genren er snart 25 år gamle Gladiator med Russell Crowe som general Maximus, Joaquin Phoenix som en gennemført depraveret kejser Commodus og Connie Nielsen som Commodus’ tålmodige søster Lucilla.

Nu får den endelig en efterfølger, der sjovt nok hedder Gladiator 2.

Her er Lucillas søn Lucius blevet stor og stærk og må – som i sin tid Maximus – meget grusomt igennem som slave og gladiator.

Man kan måske frygte, at handlingen er en smule forudsigelig.

Til gengæld tyder alt på, at filmen er sindssygt flot; tag bare et kig på den tre minutter lange trailer, hvor Colosseum lægger arena til masser af sværdslag og såmænd også søkamp i noget, der minder om fuld skala.

Samtidig tegner rollebesætningen lovende. Fra den oprindelige Gladiator er der gensyn med Connie Nielsen og Derek Jacobi, men dertil kommer Denzel Washington, Pedro Pascal, Paul Mescal og Joseph Quinn.

Til gengæld må man jo af gode grunde undvære både Joaquin Phoenix samt naturligvis Russell Crowe i rollen som ”Maximus Decimus Meridius, commander of the Armies of the North, General of the Felix Legions. Loyal servant to the true emperor, Marcus Aurelius. Father to a murdered son, husband to a murdered wife. And I will have my vengeance, in this life or the next.”

Gladiator 2 er – ligesom forgængeren – instrueret af Ridley Scott og får premiere 15. november.

Hvis man i mellemtiden kunne bruge lidt ekstra spark i sandalerne, så kan den flotte, blodige og ekstremt velspillede serie Rome varmt anbefales. Den kan streames på Max.

Det eneste, der taler mod Rome er faktisk, at der kun blev produceret to sæsoner af serien.

For den kunne sagtens have båret nogle flere. Men i det mindste sluttede serien helt på toppen, ligesom anden sæson nåede at lukke de primære historier nogenlunde fornuftigt af.