Artikel top billede

Film: Endnu flere blodige gladiatorer på vej

24 år efter ”Gladiator” er Ridley Scott nu i gang med en efterfølger, der er proppet med store stjerner.

Vi starter med en advarsel. Denne artikel indeholder nemlig spoilers omkring Gladiator fra år 2000, så hvis du aldrig har fået set den Oscar-belønnede film med Russel Crowe, så bør du måske se den, før du læser videre.

Imperier og regimer er kommet og gået gennem menneskehedens historie. Mennesket har nemlig altid haft en uransagelig lyst til at erobre land og besidde magt over andre.

Et af de mest kendte eksempler er Romerriget, der har påvirket en stor del af den vestlige verden med sin arkitektur, teknologi, love, sprog og litteratur.

Og netop denne store betydning for den moderne verden har gjort Romerriget til en stor inspiration for mange mennesker.

Én af dem, der har ladet sig inspirere af, er den britiske filminstruktør Ridley Scott, der instruerede den berømte film Gladiator fra 2000.

Den handler om den romerske general Maximus (Russel Crowe), der bliver forrådt, solgt som slave og ender som gladiator foran den korrupte og magtsyge kejser Commodus (Joaquin Phoenix).

Og selv om både filmens hovedperson og skurk dør til sidst i filmen, så har Ridley Scott besluttet sig for at fortsætte succesen næsten et kvart århundrede siden.

”Gladiator 2” udspiller sig cirka 20 år efter den første film og vil have fokus på Lucius, der er nevø til Commodus.

Lucius bliver sendt til Nordafrika af sin mor Lucilla – angiveligt for at beskytte ham. Men det viser sig ikke at være helt nok, for Lucius bliver senere alligevel taget til fange af den romerske general Marcus Acacius og bliver – måske ikke så overraskende – gjort til gladiator.

Danske Connie Nielsen er tilbage i sin rolle som Lucilla, mens Paul Mescal spiller sønnen Lucius. Pedro Pascal fra ”The Last of Us” indtager rollen som general Marcus Acacius, mens den garvede Denzel Washington spiller den velhavende våbenhandler Macrinus.

Gladiator 2 rammer biograferne 22. november, men den første trailer er netop landet og kan ses her.