Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere Microsoft-direktør Erik Kaae går ind i Bizbrains / Thomas Gregers Honoré flytter til Sydfrankrig / Nordiske datatilsyn enige om nye spilleregler for databeskyttelse af børn

Morgen-briefing: Tidligere Microsoft-direktør Erik Kaae går ind i Bizbrains / Thomas Gregers Honoré flytter til Sydfrankrig / Nordiske datatilsyn enige om nye spilleregler for databeskyttelse af børn / Danske CyberNordic og Acronis indgår samarbejde / Cybertruslen mod OT-miljøer stiger, og ansvaret for sikkerhed flytter ind i topledelser / Webleverandøren Berú skifter navn til GoPublic

Mornings. Her får du de sidste efterretninger fra Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd i denne omgang. Ferien står for døren, lyttebøjerne skal til service og heksen skal snart sendes afsted. Niels Veileborg ønske alle en god fredag og en god sommer.

Tidligere Microsoft-direktør Erik Kaae går ind i Bizbrains

Den kendte it-veteran Erik Kaae træder nu ind i selskabet Bizbrains bestyrelse.

Med sig har han over 20 års erfaring med internationalt salg af software. Heriblandt fra Microsoft, EG og senest Companial.

Nu vil han hjælpe Bizbrains med at slå igennem på udenlandske markeder for Electronic Data Interchange (EDI).

"Jeg har sagt ja tak til Bizbrains, fordi det er en virksomhed med stærke, tidssvarende produkter og et kæmpe vækstpotentiale. Alle store virksomheder har brug for strømlinet digital kommunikation, og Bizbrains tilbyder en sikker EDI-platform, som er let at integrere med en lang række forskellige ERP-systemer. Der er ingen tvivl om, at det er en interessant mulighed for store udenlandske selskaber," siger Erik Kaae.

Thomas Gregers Honoré flytter til Sydfrankrig

Den tidligere mangeårige CEO for Columbus og nuværende CEO for selskabet AudienceProject, Thomas Gregers Honoré, flytter sammen med hele familien til Sydfrankrig, hvor de skal bo i et gammelt hus, de købte for nogle år siden og siden har renoveret.

Det fortæller hans kone, tv-kendissen Cecilie Hother, på hendes Instagramprofil.

Hun skriver også, at der er tale om en udstationering af Thomas Gregers Honoré uden at gå i detaljer.

AudienceProject har udviklet og sælger en platform til måling af digitale reklamer for annoncører og mediebureauer som en SaaS-løsning. Selskabet annoncerede i begyndelsen af april, at selskabet lancerer sin platform på det store franske marked.

Nordiske datatilsyn enige om nye spilleregler for databeskyttelse af børn

De nordiske datatilsynsmyndigheder har vedtaget et sæt fælles principper, som skal styrke databeskyttelsen af børn i forbindelse med onlinespil.

Formålet er at gøre dataansvarlige spiludviklere opmærksom på nogle af de GDPR-relaterede overvejelser, man som minimum bør gøre sig for at fremme beskyttelsen af spillernes personoplysninger.

”Der er nogle særlige overvejelser, man skal gøre sig, når man behandler børns personoplysninger. Det gælder også spiludviklere. GDPR fastslår, at børn nyder en særlig beskyttelse af deres personoplysninger, og dermed er der altså ikke bare tale om noget, man bør gøre; det er noget, man skal gøre. Det har vi nu på tværs af de nordiske lande slået fast, og vi har samtidig forsøgt at hjælpe spiludviklerne på rette vej,” fortæller Pernille Walther, specialkonsulent i Datatilsynet.

Danske CyberNordic og Acronis indgår samarbejde

Den danske it-sikkerhedsvirksomhed, CyberNordic indgår nu partnerskab med internationale Acronis.

De to aktører går sammen om at kunne tilbyde kunder en omfattende it-sikkerhedsløsning og at gøre it-sikkerhed let simpelt og let tilgængeligt – især for mindre virksomheder.

”Mange ser it-sikkerhed som en blackbox, der er svær at forholde sig til. Derfor ser vi det som vores vigtigste opgave at gøre it-sikkerhed forståeligt og ikke mindst at tilbyde en overskuelig helhedsløsning, som er tilgængelig for alle. En slags privatalarmsystem, som kommer i en forståelig pakke og medfølgende service. Dén løsning får vi mulighed for at skabe sammen med Acronis, som kommer med løsninger, der både har backup, antivirus, høj driftssikkerhed og service. Især for danske virksomheder vil partnerskabet kunne gøre en forskel,” siger Morten Holm Gregersen, direktør hos CyberNordic.

Cybertruslen mod OT-miljøer stiger, og ansvaret for sikkerhed flytter ind i topledelser

Den årlige globale statusrapport fra sikkerhedsfirmaet Fortinet viser, at cybertruslen mod OT-miljøer stiger, og virksomheder står stadig overfor betydelige udfordringer med at sikre deres OT-miljøer

Næsten tre fjerdedele (73 procent) af de adspurgte virksomheder har i år oplevet et angreb, der enten påvirkede OT-systemer eller både it- og OT-systemer. I 2023 var tallet 49 procent. Samtidigt viser undersøgelsen en stigning i angreb, der kun påvirkede OT-systemer (17 procent til 24 procent) fra sidste år til i år.

Andelen af virksomheder, der flytter OT-sikkerhed til CISO’en , fortsætter med at vokse og stiger fra 17 procent i 2023 til 27 procent i år. Samtidigt var der en stigning i at flytte OT-ansvaret til topledelsen.

Webleverandøren Berú skifter navn til GoPublic

Navneskiftet markerer en overgang fra at være et digitalt bureau til at have 100 procent fokus på SaaS-produktet GoPublic, som er den seneste opgraderede version af CMS-platformen GoBasic.

Berú startede for 11 år siden med et fokus på at levere websites på CMS-platformen GoBasic. Medstifter og administrerende direktør, Rasmus Rudolf, udviklede GoBasic i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Nu er GoBasic et af de mest udbredte CMS’er i staten og kommunerne med mere end 70 myndigheder og 377 websites på platformen.