Artikel top billede

(Foto: PR: Systemic/Mikkel Berg Pedersen)

Systematic-stifter Michael Holm smidt ud af bestyrelse efter skænderi: Afviser alle beskyldninger om trusler

Den kendte erhvervsmand og Systematic-stifter Michael Holm havde som næstformand i Jyllands-Postens Fond et kæmpe skænderi med den nu tidligere formand Jørgen Ejbøl, før han blev smidt ud af bestyrelsen. Fonden hævder, at han truede. Michael Holm afviser alle beskyldninger.

Systematic-stifter Michael Holm beskyldes for at fremsætte trusler i et voldsomt skænderi, som han havde med formanden for Jyllands-Posten Fond, Jørgen Ejbøl, 2. april i år, og som endte med, at Michael Holm blev smidt ud af bestyrelsen for både Jyllands-Posten Holding A/S og fondsbestyrelsen.

Det fremgår af et 30-sider langt svarskrift, som Jyllands-Postens Fond har sendt til Erhvervsstyrelsen i forbindelse med, at styrelsen har igangsat en undersøgelse af ledelsesforholdene i fonden, skriver Børsen.

Erhvervsstyrelsens undersøgelse skyldes først og fremmest, at fyringen af Michael Holm fra bestyrelsen ikke er lovlig, fordi det udelukkende er styrelsen, som har bemyndigelse til at afsætte bestyrelsesmedlemmer i erhvervsdrivende fonde.

Skænderiet mellem Ejbøl og Holm, som var henholdsvis formand og næstformand i fonden, opstod ifølge redegørelsen under en samtale om Michael Holms plads i bestyrelsen for Jyllands-Posten Holding A/S og i fondsbestyrelsen.

Truslerne handlede ifølge Jørgen Ejbøl angiveligt om, at Michael Holm ikke følte nogen loyalitet over for hverken fonden, holdingselskabet eller Jyllands-Posten, og at han ville modarbejde fonden.

Desuden var bestyrelsen “meget bekymret” over nogle andre tilkendegivelser fra Michael Holm.

Fonden skriver også, at den havde indtryk af, at Michael Holm ville trække sig frivilligt fra bestyrelsen oven på skænderiet.

Derfor lukkede fonden for Michael Holms adgang til bestyrelsesdokumenter, og han blev heller ikke indkaldt til et ekstraordinært bestyrelsesmøde 12. april.

Ifølge Børsen kalder Michael Holm svarskriftet fra Jyllands-Posten Fond for under lavmålet

“Det er groft det her. Jeg har ikke trukket mig frivilligt. Sandheden er, at jeg sagde til Jørgen Ejbøl, at jeg ikke vil finde mig i hans måde at køre tingene på,” siger Michael Holm, der tidligere har fortalt om dårlig governance og ledelsesproblemer i fonden.

Michael Holm fastholder, at han ikke har truet nogen.

“Det ligger ikke til mig, det kunne jeg aldrig finde på”, siger han til Børsen.

Han overvejer nu at inddrage sin advokat i sagen.

Jørgen Ejbøl har trukket sig som formand for Jyllands-Postens Fond.