Artikel top billede

(Foto: GlobalConnect/Thomas Tolstrup)

GlobalConnect ramt af AI-bølge og lægger an til at surfe med

Væksten i efterspørgslen efter datacenterkapacitet overstiger alles forventninger, lyder det fra GlobalConnect. AI er den vigtigste drivkraft bag det, og derfor lægger GlobalConnect an til store investeringer i datacentre

Vi står midt i en AI-bølge, som de fleste nok har bemærket. Det afføder naturligt også et voksende behov for big data-kapacitet. Derfor gør GlobalConnect, der driver halvdelen af al datatrafik i Norden, klar til store investeringer i datacentre.

Selskabet har netop indgået en nordisk rammeaftale med Coromatic, som er en stor entreprenør inden for datacenterbyggeri.

"Væksten i efterspørgslen efter datacenterkapacitet overstiger alles forventninger. AI er den vigtigste drivkraft bag det. Vi er i GlobalConnect fokuseret på at sikre, at vi er foran kurven og klar til vores kunder, når de kommer til os med store datakrav til AI", siger Luke Davies, Head of Datacenters i GlobalConnect.

"Vi har allerede 50 MW it-kapacitet på tværs af Norden, enten installeret eller klar til udvikling. Og vi har udvidet vores tilbud til at omfatte bæredygtige køleteknologier og effekttætheder, der er egnet til kunstig intelligens. Det er hovedårsagen til, at vi nu har underskrevet en stor nordisk rammeaftale med Coromatic, der gør os i stand til at øge tempoet i kapacitetsvækst med effektive nøglefærdige byggerier og andre projekter,” siger Luke Davies.

Aftalen omfatter både løbende udvidelse af GlobalConnects eksisterende datacentre og opbygning af kapacitet i nye centre.

GlobalConnects datacenterudvidelser vil blive bygget tæt på større nordiske byer, primært af hensyn til bæredygtighed og tilslutningsmuligheder, siger Luke Davies.

”Der etableres nye steder tæt på fjernvarmeværker, hvor varmen fra datacentre kan genbruges. Vi giver for eksempel varmen gratis væk i Taastrup. De nye centre vil også være energieffektive og give befolkningen bedre forbindelse.”

Rammeaftalen mellem GlobalConnect og Coromatic er en treårig aftale.

GlobalConnect leverer digital infrastruktur og datakommunikation, som bærer mere end halvdelen af al datatrafik ind og ud af Norden i selskabets 215.000 kilometer fibernet på tværs af Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Finland.

GlobalConnect leverer fiberbaserede bredbåndstjenester til mere end 830.000 private forbrugere og løsninger fra fiber til sky til 30.000 erhvervskunder. Koncernen beskæftiger cirka 2.000 mennesker og havde en omsætning på over fem milliarder kroner i 2023




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere