Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Massive fejl i skatte-indberetninger fra digitale arbejdsplatforme / Temu-sag sendes videres til EU-Kommissionen / Dinero runder 100 ansatte

Morgen-briefing: Massive fejl i skatte-indberetninger fra digitale arbejdsplatforme / Temu-sag sendes videres til EU-Kommissionen / Dinero runder 100 ansatte

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af nyhedsvært Niels de Boissezon.

Ugen tegner til at starte stærkt allerede senere på dagen, når Apple vil åbne portene for sin årlige WWDC-udviklermesse, hvor der vil blive præsenteret nye version af iOS, MacOS og muligvis også hardware-nyheder fra Apple.

Inden da er der nyt om en opsigtsvækkende data fra Skatteministeriet, som oplever massive fejl i de indberetninger, der er foretaget igennem digitale arbejdsplatforme.

Massive fejl i skatte-indberetninger fra digitale arbejdsplatforme

Digitale arbejdsplatforme, hvor danskere blandt andet tilbyder arbejdskraft som bude eller rengøringshjælp, giver nye indtjeningsmuligheder – men skaber også store problemer med mangel og fejl på skatteindberetninger.

Ud af 2.500 kontroller fortaget af Skattestyrelsen i 2023 er der registreret fejl i langt de fleste tilfælde. Kun seks ud af 100 indberetninger var korrekte, skriver Skatteministeriet.

”Vi lever i et skattefinansieret velfærdssamfund, og derfor er det afgørende, at alle betaler den skat, de skal. Med den gennemførte reform af skattekontrollen afsatte vi ekstra midler til at kontrollere platformsvirksomhederne. Det gjorde vi netop for at sikre, at borgerne betaler de korrekte skatter og afgifter. Derfor er jeg tilfreds med at se, at den styrkede kontrolindsats også rammer rigtigt”, siger skatteminister Jeppe Bruus.

Skattestyrelsen har siden 2020 kontrolleret oplysninger fra digitale arbejdsplatforme – en indsats der har givet et samlet provenu på 120 millioner kroner.

Temu-sag sendes videres til EU-Kommissionen

Danmarks DSA-tilsyn sender sag om den kinesiske e-handelsplatformen Temu brud på EU’s ’Digital Servives Act’ lovgivning videre til EU-kommissionen og det irske DSA-tilsyn.

Tjenesten potentielle brud på DSA er resultatet af klager fra en række europæiske forbrugerråd, heriblandt forbrugerrådet Tænk.

”De nye regler fra EU indebærer, at digitale platforme som eksempelvis Temu skal leve op til en række krav. Vi vurderer på baggrund af vores indledende undersøgelser, at Temu muligvis ikke lever op til disse krav. Reglerne har blandt andet til formål at sikre, at kun lovlige og sikre produkter sælges til forbrugere i EU,” lyder det fra direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, i en meddelelse fra Konkurrence og forbrugerstyrelsen.

Temu har på kort tid opnået over 45 millioner månedlige brugere, hvilket skærper de krav, som tjenesten skal efterleve ifølge DSA.

Dinero runder 100 ansatte

It-iværksætteren Martin Thorborg udvider medarbejderstaben i regnskabsvirksomheden Dinero, så det nu tæller 100 ansatte.

Det oplyser han på det sociale nyhedsmedie X, hvor han samtidig præciserer, at 30 af medarbejderne er studerende, svarende til i alt 86 fuldtidsansatte.

Vokseværket giver ifølge ham ledelsesmæssige udfordringer: ”Når man bliver mere end 100, føles det som en stor virksomhed, hvor alle ikke kender alle og det er den opgave jeg arbejder med lige nu rent ledelsesmæssigt.”

Dinero tilbyder regnskabssoftware rettet mod iværksættere samt små og mellemstore-virksomheder. Platformen tilbyder værktøjer til blandt andet fakturering, samt håndtering af moms- og regnskaber.

Google undgår nævningesag i USA

Googles moderselskab Alphabet undgår en nævningesag om konkurrenceforvridende forhold inden for digital annoncering ved en amerikansk domstol.

Det sker efter at selskabet betaler 2,3 millioner dollars for at dække USA's regerings krav om erstatning, skriver nyhedsmediet Reuters.

Dommer Leonie Brinkema afgører, at Google alene skal stå over for en dommer i sagen, som indledes 9. september 2024.

Retssagen er anlagt af det amerikanske Justitsministerie samt en række delstater og sigter efter at bryde Googles monopol på annonceforretning for at fremme konkurrencen i branchen.

Google nægter at have gjort noget forkert og kalder sagen "grundløs."