Torsdag aften skal den dygtigste CIO i Danmark anno 2024 kåres. Det sker i Dansk Arkitektur Centers hovedkvarter, Blox, midt i København, når Computerworld, IDC og Dansk IT er værter for et stort arrangement med prominente talere og deltagere.
Det er 19. gang, at vi kårer Årets CIO.
De mange dygtige vindere fra tidligere år har haft som fælles træk, at de mestrede balancen mellem teknologi, forretning og mere generel ledelse.
I år træder særligt én udfordring tydeligere frem end i de foregående år: Mulighederne og faldgruberne i kunstig intelligens.
Myriader af nye løsninger indenfor AI og automatisering har kastet både it-selskaber og deres kunder ud i et nyt kapløb om at udnytte de teknologiske landvindinger skabt af selskaber som OpenAI og Microsoft.
Derfor er adaptionen af de nye teknologier det centrale tema for konferencen frem mod selve kåringen.
For hvor i forretningsledet giver det mening at lade kunder og/eller leverandører møde kunstig intelligens?
Hvordan skaffer man sig det nødvendige ledelsesmæssige albuerum til at maksimere udbyttet af den øvelse? Og har du som CIO overhovedet det rigtige hold til at nå i mål?
Det rigtige sted
Stedet for konferencen kunne næppe være mere velvalgt i lyset af de udfordringer, som møder nutidens Chief Information Officer.
Som den digitale verdens svar på stjernearkitekterne i den fysiske verden skal CIO’erne præstere små mirakler underlagt strenge krav til budgetter, holdbarhed og funktionalitet.
Årets jury består af:
- Sidste års vinder, Susanne Schustin, Group CIO, EVP, CEVA Logistics.
- Andrea Carugati, professor ved Aarhus Universitet.
- Merete Søby, professionelt bestyrelsesmedlem.
- Line Ørskov, direktør, Quarterly Analytics og næstformand i Dansk IT.
- Lars Jacobsen, chefredaktør, Computerworld.
- Charlotte Thygesen Poulsen, IDC.
Fælles træk
Juryen har på baggrund af ovenstående fokuseret på visse gennemgående træk, da den skilte topkandidaterne til CIO-prisen ud.
Fælles for de fem nominerede til prisen som dette års CIO er, at de har evnet at få deres organisation til at yde mere: Levere mere forretning, levere store omstillingsprojekter – og det til tiden – kunne få mere ud af den eksisterende viden i organisationen eller skabe den platform, som forretningen skal forny sig på.
Desuden har alle fem nominerede formået at få menneskene i organisationen med på deres visioner, så medarbejderne ikke får følelsen af at ryge af i svinget under de store forandringer.
Du kan læse mere om hver af dem fem nominerede og baggrunden, som de er udvalgt på af juryen, herunder.
Klik på hvert link for at få mere at vide.
Thomas Angelius, CIO, Rambøll:
”Rambøll har 250 kontorer over hele verden, og når du kom rundt på dem, stod der servere overalt. Det var dyrt og dårligt for klimaet, og sidst men ikke mindst var det upraktisk, når du er en global organisation, hvor ingeniører fra hele verden skal samarbejde med hinanden på tværs af kontorer og landegrænser.”
Læs også: Interview med Thomas Angelius
Peter Cabello Holmberg, CIO, Fiskars:
”Vores resultater betyder, at der bliver lyttet endnu mere til os nu, og vi har derfor også været med til at påvirke, hvad der sker uden for it. Vi har eksempelvis været med til at definere, hvilke roller og kompetencer der skal være til stede inden for salg og e-commerce inden for de enkelte brands.”
Læs også: Interview med Peter Cabello Holmberg
Rasmus Brogaard Hede, CIO, Dansk Industri:
”Hvis jeg skal ridse det op helt overordnet, handler en succesfuld eksekvering om opbakning oppe fra i systemet samt en robust styringsmodel og etableringen af et eksekveringsteam.”
Læs også: Interview med Rasmus Brogaard Hede
Martin Wood, CIO, Domstolsstyrelsen:
”Vi har gjort tingene på en helt særlig måde, hvor vi har taget et meget stort ansvar selv og bygget en hel organisation, der kan producere software i en meget høj kadence.”
Læs også interview med Martin Wood
Kasper Tjørntved Davidsen, CIO, Topdanmark:
”Det er hele tiden en afvejning mellem om, man skal udvikle en specialiseret løsning, der ikke er standard, eller om man må forstyrre en kunde, der har specialiserede servitutter. Men vi går ekstremt langt for at sikre, at vores kunder kun oplever forbedringer.”