Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft klar med største investering i Sverige i 40 år: Vil efteruddanne 250.000 svenskere og udbygge datacentre

Microsoft vil investere godt 22 milliarder kroner i Sverige i at bygge datacentre og efteruddanne en kvart million svenskere med digitale kompetencer.

Microsoft gør klar til at investere 33,7 milliarder svenske kroner - omkring 22 milliarder danske kroner - i Sverige i de kommende to år, hvor selskabet vil pumpe store summer ind i flere områder.

Det er selskabets største investering i Sverige nogensinde efter mere end 40 år i landet.

Microsoft meddeler, at de mange penge skal investeres i blandt andet udbygning af infrastruktur og AI, mens en del af pengene skal bruges til at opkvalificere op til 250.000 svenskere på AI-siden.

Det skal altsammen være med til at ‘øge landets langsigtede konkurrencekraft gennem kompetence-udvikling’ og derved ‘skabe langsigtede fordele for den svenske økonomi,’ lyder det fra Microsoft.

Microsoft driver i dag tre store datacentre-regioner i Sverige i henholdsvis Sandviken, Gävle og Staffanstorp.

Til disse tre regioner - der hver består af et antal datacentre - skal der nu installeres 20.000 af de ‘mest avancerede GPU’er, meddeler selskabet.

Det skal samlet set gøre de svenske datacentre klar til for alvor at bide skeer med det processor-krævende AI.

Ifølge Microsoft anvender 75 procent af det svenske funktionærer i dag AI i et eller andet omfang.

Selskabet peger på, at AI kommer til at fornadre de svenske arbejdspladser og at det er nødvendigt, at de tilpasser sig hurtigt.

“For tiden har Sverige det tredjestørste behov i verden, når det gælder efterspørgsel efter AI-kompetencer,” lyder det fra selskabet.

Derfor vil Microsoft opkvalificere en kvart million svenskere i de kommende tre år. Det svarer ifølge selskabet til 2,4 procent af den svenske befolkning.

Microsoft vil her etablere et såkaldt “AI Insights Council,” der skal forene akadikere, embedsfolk og erhvervslivet.

Den store investering er den blot seneste i en længere række, som Microsoft for tiden foretager i lande rundt omkring i verden.

Selskabet har således på samme måde annonceret milliard-investeringer i lande som blandt andet Frankrig, Japan, Tyskland, Indonesien og USA.