Artikel top billede

Bogliste: Bill Gates med nye anbefalinger til sommeren

It-verdenens læsehest nummer ét kommer med en ny liste over gode bøger til sommer, denne gang dog også med en enkelt streamingserie iblandt.

Så er sommeren snart på vej, og derfor er det også ved at være på tide med Bill Gates’ liste over anbefalingsværdige bøger.

Microsoft-medstifteren er nemlig, udover at være en ihærdig filantrop, også kendt som en læsehest, der hvert halve år udsender en liste med de bøger, han har fundet mest interessante siden sidst.

Denne gang hører der endda et tema med, og det går i rigtig amerikansk-patriotisk ånd ud på at give service til andre.

Det ses blandt andet i den første bog med navnet “The Women”, som handler om en ung amerikansk kvinde, der tjente som sygeplejerske under Vietnamkrigen.

Den er skrevet af bestsellerforfatteren Kristin Hannah, der også er kendt for bogen “The Nightingale”.

Anden bog hedder “Infectious Generosity” og er skrevet af TED-direktøren Chris Anderson. Den handler om hvordan internettet, trods sine udfordringer, kan være grobund for øget generøsitet og venlighed.

“Brave New Words” er tredje bog på listen og er skrevet af Sal Khan. Som skaber af uddannelsesplatformen Khan Academy, har han - ifølge Gates selv - en skarp fornemmelse for fremtidens uddannelse.

Og ifølge Sal lader det til at undervisning bliver markant bedre i fremtiden. Han er nemlig overbevist om, at kunstig intelligens vil gøre kvalitetsundervisning langt mere tilgængeligt for alle.

Den sidste bog på listen hedder “How to Know a Person” og er skrevet af David Brooks. Her fortæller forfatteren hvordan man kan forbedre sine sociale færdigheder, blandt andet gennem et begreb han kalder “loud listening”.

Det er dog ikke udelukkende bøger som Gates anbefaler. Det fremragende spiondrama “Slow Horses” er nemlig også på listen. Her spiller Gary Oldman som chefen for en hemmelig afdeling af MI5, og serien kan findes på Apple TV+.

Listen findes på Bill Gates hjemmeside GatesNotes.