Artikel top billede

Streaming: I ny film er AI både vores største fjende og bedste ven

Jennifer Lopez er agenten Atlas, der skal stoppe en morderisk AI, der forsøger at ødelægge menneskeheden – og får hjælp af en venligtsindet AI i jagten.

En kunstig intelligens beslutter sig for at udslette alle mennesker.

Det er plottet i en stribe sci-fi-film og bøger, hvor James Camerons klassiske Terminator-serie nok som en af de første dukker op på nethinden hos mange filmelskere.

I en tid, hvor brugen af AI for alvor tager fart, er det naturligvis stadig en interessant overvejelse, hvorvidt denne kunstige intelligens kommer til at hjælpe os til et bedre samfund eller risikerer at udslette os.

I den nye Netflix-film ”Atlas” hælder man dog mere til det actionprægede end til det filosofiske og etiske aspekt.

I filmen har den morderiske AI-robot Harlan sat sig for at fjerne den menneskehed, der har skabt den, fordi den betragter sig selv som det næste skridt i evolutionen.

Jennifer Lopez spiller den meget AI-skeptiske Atlas Shepherd, der i sin jagt på Simi Lius Harlan havner på en fjern planet og tvinges til at arbejde tæt sammen med den tilsyneladende venlige AI Smith.

”Atlas, det her kommer ikke til at virke, medmindre du stoler på mig,” lyder det fra Smith, mens et nyt venskab mellem menneske og maskine langsomt bliver opbygget. Men kan man stole på en ansigtsløs maskine? Det vil tiden vise.

Atlas kommer næppe til at give et troværdigt svar på, hvor AI flytter samfundet hen. Tværtimod er filmen måske endda et eksempel på, at både mennesker og AI har det med at kopiere gode ideer og give dem et twist, så der kommer et nyt produkt ud af det.

Men når man har hørt ChatGPT’s uhyggeligt menneskelige stemme i den seneste version af sprogmodellen, er det ikke svært at forestille sig en ny form for venskaber blive skabt. Og her kommer Netflix’ nyeste actionfilm måske med et interessant bud.

Atlas har premiere på Netflix den 24. maj. Filmen er instrueret af Brad Peyton, der tidligere har instrueret Dwayne ”The Rock” i film som Rampage og San Andreas.

Du kan se traileren til filmen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere