Artikel top billede

(Foto: The browser company)

Hypet browser bliver nu lanceret til Windows: Skal blive til et styresystem for internettet

En browser der indtil nu har haft stor succes til iOS bliver nu også lanceret i en udgave til Windows. Målet med browseren er, at den skal udvikle sig til et styresystem for internettet, oplyser en af stifterne bag browseren.

Browseren Arc der indtil nu kun har været tilgængelig til Mac, iPhone og iPad kommer nu også i en udgave til Windows 11.

Da Arc tidligere på året blev lanceret til iPhone skete det ryggen af en stor hype i amerikanske tech-medier, og ikke overraskende strøg den også lynhurtig til toppen af listerne over de meste downloadede apps i USA.

Appen er udviklet af selskabet The Browser Company og i forbindelse med lanceringen af Windows-version fortæller Hursh Agrawal, der er medstifter af selskabet, til det amerikanske tech-medie The Verge, at målet er at stjæle brugere fra både Googles Chrome og Microsofts Edge.

En roligere browser-oplevelse

Til The Verge forklarer stifteren ligeledes, at browseren er designet med henblik på at give brugeren en mere rolig og fokuseret browser-oplevelse:

“Det er i bund og grund bare beroligende at bruge Arc og samtidig hjælper den med at holde dig med at holde styr på tingene."

“Arc sørger for at du bedre kan håndtere dine opgaver i løbet af dagen.”

Et styresystem til internettet

Browseren, der også i Windows-versionen udviklet med Apples programmeringssprog Swift, udmærker sig blandt andet at ved, at en stor del af navigation foregår vi en side-menu, der kan minimeres.

Samtidig giver den dig muligheder for at organisere din browservinduer på nye måder.

Ambitionen er ifølge Hursh Agrawal, at Arc skal udvikle sig til et styresystem for internettet.

Da iOS-udgaven af Arc blev lanceret hæftede vi os her på Computerworld ved en række nye AI-funktioner, der i realiteten betød, at iOS-browseren ikke blot var en browser, men mere en kombination af en AI-baseret søgemaskine og en browser.

Ifølge The Verge er en række AI-funktionerne dog endnu ikke kommet over i Windows-udgaven, men det ventes, at der løbende vil blive tilføjet nye funktioner.