Artikel top billede

Streaming: Den tidsrejsende doktor er tilbage

Én af BBC’s mest populære serier vender tilbage - nu med Ncuti Gatwa i hovedrollen.

Selvom skiftende trends og hastige forandringer er blevet hverdag, så er der også ting der aldrig rigtig går af mode.

Én af dem er BBCs “Doctor Who” om en excentrisk videnskabsmand fra planeten Gallifrey, der jævnligt besøger Jorden i den formskiftende tidsmaskine TARDIS.

Ofte ledsaget af jordboere forsøger han at gøre kål på blandt andet onde robotter og monstre.

Serien kunne sidste år fejre sit 60-års jubilæum, hvilket gør den til den science-fiction serie, som har kørt i længst tid.

Én af grundene til, at serien har kunnet være så populær gennem så mange år, er blandt andet at seriens hovedperson, Doctor Who, har mulighed for at blive genfødt i en ny krop når den aktuelle er tæt på at dø.

Derfor har det været muligt for hele fjorten skuespillere at inkarnere den karakteristiske rolle, og nu er den femtende er på vej.

Ncuti Gatwa har blandt andet været med i “Barbie” og “Sex Education”, men blev introduceret som den nye doktor i specialepisoden “The Giggle” fra 2023 og får blandt andet følgeskab af Millie Gibson, der spiller hans ledsager Ruby Sunday.

Den nye sæson bliver til stor forvirring kaldt sæson et. Dette skyldes et ønske om at gøre det nemmere for nye seere at komme til uden at de skal føle sig overvældet af de næsten 40 andre sæsoner, der er lavet i tidens løb.

Seerne har dog stadig til gode at opdage, hvad sæson et helt præcist drejer sig om.

Men ifølge traileren her er der udsigt til både dinosaurer og fine, aristokratiske fester.

Den nye “Doctor Who”-sæson udkommer 11. maj på Disney+ og vil indeholde i alt otte episoder.