Som alle ultra wide-skærme er også denne HP Series 7 Pro 39.7 inch 5K2K visuelt meget voldsom på skrivebordet. Det ligger ligesom i navnet.
Men efterhånden som jeg tager den i brug, opdager jeg dens forcer, og for første gang er jeg selv fristet til at nappe en ultra wide-løsning.
Forklaringen er, at denne HP-skærm er gennemtænkt som få. Den kan det, som du forventer og også finder hos konkurrenter, men har nogle ekstra velfungerende features, der bare gør hverdagen foran skærmen lettere.
Tårnhøj opløsning med power
Først og fremmest er opløsningen genial med dens 5K2K-opløsning. Den fulde opløsning, hvis skærmen anvendessom én stor skærm, er 5120 x 2160 pixels fordelt på 39,7 tommer.
Det fine ved opløsningen er, at panelet kan følge med. Med det mener jeg, at der stadig er saft og kraft i billedet.
Mange skærme med høj opløsning formår ikke helt at lave den lysstyrke, der skal til.
Mindre pixels kræver mere lys, og her er mange producenter ikke gode nok. Ganske enkelt.
Panelet er da også opgivet til en lysstyrke på hele 300 nits, hvilket er over gennemsnittet.
Det skaber et billede, der har masser af lys, men samtidig ikke brænder ud i de lyse områder.
Der er også fint med detaljer i de sorte områder, så alt er fint.
Perfekt bue og størrelse
At kalde den en skærm til grafikeren vil være at stramme den.
Men med en fabriksindstillet farvekalibrering fra HP's side og en farveskala, der viser 98 procent af sRGB, er den altså meget godt med, hvor det er sjovt.
Den 95 centimeter brede skærm er let buet. Det er tydeligt at se, men ikke noget, som jeg oplever er generende, når jeg sidder lige foran den.
Den krummer lige nok til, at det ikke virker forkert, og samtidig er det lettere at se, hvad der sker i helt ude i siderne.
Samtidig er størrelsen passende til, at jeg kan benytte hele skærmen - også helt ud i siderne.
Fyldt med finesser
Skærmen er desuden fyldt med finesser.
Du kan blandt andet tilslutte via Thunderbolt og dele skærmen i to – reelt kan du dermed have Windows i den ene side og en Mac i den anden. Uanset, hvilken laptop du tilslutter, vil den kunne oplades med op til 165 watt fra skærmen.
Tilslutter du flere computere, vil de kunne dele samme tastatur og mus. Det gælder også hvis der er tale om et blandet Windows- og Mac-miljø.
Uanset styresystem vil du kunne benytte det pænt store webcam, der kan poppes op i toppen af skærmen.
HP kalder det en konference-monitor på grund af denne feature. Nu er det nok begrænset, hvor mange man kan placere foran "konference"-skærmen. Men til et mindre møde er den godkendt.
Ikke mindst fordi kameraet leverer skarpe billeder. Og i lige så høj grad fordi det dækker bredt, har god zoom og ikke mindst fin lydkvalitet.
Den gode mikrofonlyd, der også til en vis grad kan bortfiltrere unødig larm fra omgivelserne, gør, at jeg ikke ser behov for eksterne løsninger.
Lyden, som du modtager, er også godkendt gennem de indbyggede højttalere.
Den fylder hele bunden af skærmen og har derfor en god volumen. Der er mere tyngde i stemmer end normalt fra en fladskærm.
En god finesse ved webkameraet er, at det kan tiltes lidt op og ned, så du også kan anvende det med perfekt beskæring, når du sidder solo tæt ved skærmen.
Kostbar og ønskværdig
Denne HP er fra bedste hylde, når talen går på kontor-monitor. Prisen er også derefter – hele 13.787 kroner med moms skal du slippe.
Er scenariet at du har brug for en stor skærm, der også kan deles i to. Sidder du længe ved skærmen og har behov for en, der også kan bruges til en mindre konference/møde, er prisen mere spiselig.
Jeg uddeler derfor uden rysten på hænderne fem stjerner for herlighederne, og det er naturligvis med den let pebrede pris i mente.