Endnu flere unge skal allerede på de videregående uddannelser snuse til karrieremulighederne i cybersikkerhed.
Derfor har Industriens Fond udvidet sin bevilling med 9,5 millioner kroner til projektet Cyberskills, der nu omdannes til Cyberskills Career, skriver fonden i en pressemeddelelse.
“Cyberskills har vist solide resultater - især når det kommer til mobilisering af unge. Det skal vi bygge videre på, så vi sikrer et digitalt værn, der kan hamle op med den stigende cybertrussel og samtidig styrke konkurrenceevnen i danske virksomheder. Der er ingen tvivl om, at efterspørgslen på de her eksperter kun bliver større,” udtaler Malene Stidsen, programchef for Cybersikkerhed i Industriens Fond.
Posen med penge skal skalere projektet, der blev søsat i 2020.
Den nye bevilling fokuserer i højere grad på at få flere kvinder ombord - mindst 35 procent af projektets deltagere skal være kvinder, lyder det i pressemeddelelsen.
Bag projektet står Aalborg Universitet, Happy42 samt Talentfulde Unge Øst.
Cybersikkerheds-fyrtårnet Jens Myrup Pedersen, professor på Aalborg Universitet, glæder sig over projektets målsætning om, at 35 procent af projektets deltagere skal være kvinder.
"Cybersikkerhed er komplekst – det er et område i konstant udvikling, og derfor er det en klar fordel, hvis flere med forskellig baggrund og tilgang vil udforske og blive eksperter på området. Derfor vil styrket diversitet være en ny og integreret del af projektet."
Projektet har derudover også som ambition, at 40.000 unge på en eller anden skal måde deltage for eksempel ved at tage gratis moduler om hackingens-ABC, som unge kan tage som kvalifikation til det danske cybermesterskab.
Foruden førnævnte partnere deltager alle landets universiteter, som skal sikre lokale miljøer, hvorfra virksomheder lettere kan rekruttere nye medarbejdere.