Navision-stifter sætter sig i formandsstol

Netværk er alt eller intet, når der skal besættes bestyrelsesposter. For en relativt lille it-forretning som Proactive ligner det en stjernebesætning, når Navision-stifter og it-milliardær Preben Damgaard nu indtager formandsstolen samtidig med, at Microsoft Business Solutions-direktør Mogens Elsberg træder ind i bestyrelsen.

Trods liden størrelse og gevaldig nedtur, da dotcom-boblen brast, har konsulenthuset Proactive næppe grund til at klage over besætningen i selskabets top.

Navision-stifter og it-milliardær Preben Damgaard avancerer nu fra at være menigt bestyrelsesmedlem til at blive formand i selskabet.

Samtidig indtræder den danske topchef for Microsoft Business Solutions, Mogens Elsberg, i bestyrelsen.

Mange års erfaring
Grunden til Mogens Elsbergs indtræden giver ny formand Preben Damgaard forklaringen på:

- Mogens har mange års erfaring både inden for branchen og i at lede en virksomhed i et meget konkurrencepræget og vanskelig marked, og så synes vi, at han var en rigtig god kapacitet at få ind, siger Preben Damgaard.

Mogens Elsberg har dels gjort karriere i IBM-koncernen og siddet i spidsen for Aston Gruppen frem til, at koncernen blev solgt i 2004.

Både opgraderingen af Preben Damgaard og indskiftningen af Mogens Elsberg har imidlertid baggrund i, at tidligere IBM-direktør Henrik Nyegaard fratræder som formand.

Henrik Nyegaard nærmer sig de 65 og ønsker at nedtrappe sit engagement i en stribe bestyrelser i dansk erhvervsliv.

At den forholdsvis lille virksomhed med omkring 50 ansatte kan tiltrække tunge kapaciteter, er der en enkel forklaring på.

- Det er et spørgsmål om relationer og netværk, siger Preben Damgaard.

Prominente aktieejere

I 2000 købte daværende Damgaard Data en aktiepost i det nyetablerede Proactive, der lavede internetløsninger til de hastigt voksende dotcom-virksomheder.

- Det var en hurtig måde for Damgaard at føle beatet, at virkelig forstå, hvad er det lige, der sker i markedet for internetbaserede løsninger, siger Preben Damgaard.

Damgaard Datas aktiepost i Proactive er gået i arv til fusionsselskabet Navision og siden til Microsoft efter købet af Navision i 2002, så Microsoft i dag er medejere af konsulenthuset.

Preben Damgaard har i øvrigt siden, i 2003, købt sig ind til endnu en aktiepost i selskabet, denne gang for private midler. På samme tidspunkt indtrådte han i bestyrelsen og trak Henrik Nyegaard med sig.

Billig rådgivning

Navision-stifteren, der også sidder i bestyrelsen af selskaber som TDC, Rockwool International og Bang & Olusfsen, kan godt se visse fordele i at have tunge kapaciteter i et mindre it-selskab.

- Noget af den bedste og billigste rådgivning, jeg har fået, dengang jeg sad som administrerende direktør, det var fra min bestyrelse. For at svare helt hard core på det, så får man en god, dedikeret og ærlig rådgivning, siger Preben Damgaard.

Og det skader så heller ikke, at bestyrelsesmedlemmet på samme skudt penge i forretningen, medgiver han.

- Nej, det er klart, for så har du ligesom fingrene inde under hammeren, siger Preben Damgaard.

Administrerende direktør Max Sejbæk fra Proactive kan da også pege på fordele ved at have nogle relationer til toppen af den danske it-verden.

- Det er i hvert fald lettere, når man kommer ud som lille leverandør, at man ikke skal retfærdiggøre sin eksistensberettigelse, siger administrerende direktør Max Sejbæk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere