Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EU smider Amazon ud af EU-Parlamentet / Tidligere Telenor-CEO Jesper Hansen indtræder i bestyrelse / JP/Politikens Hus på vej med AI-understøttede artikler

EU smider Amazon ud af EU-Parlamentet. Tidligere Telenor-CEO Jesper Hansen indtræder i bestyrelse. JP/Politikens Hus på vej med AI-understøttede artikler. Capgemini køber forretnings-gren af Unity. Nye principper for digital inklusion til det offentlige

Hjerteligt velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld, der i dag er sammensat og skrevet af Dan Jensen.

EU smider Amazon ud af EU-Parlamentet

Efter tilløb smider EU-Parlamentet Amazons repræsentanter ud af EU-Parlamentet, hvor de ikke længere som lobbyister må komme.

Det sker efter en række episoder, hvor Amazons folk ikke er dukket op til møder, som parlamentarikerne har bedt dem om at dukke op til.

Amazon erklærer sig ‘meget skuffet’ over at være blevet smidt ud, da selskabet ønsker at ‘engagere sig konstruktivt med politikerne,” som selskabet formulerer det.

Du kan læse mere om klagerne over Amazon fra begyndelsen af februar her: Vil smide Amazons lobbyister ud af EU-parlamentet: Amazon nægter at samarbejde

Tidligere Telenor-CEO Jesper Hansen indtræder i bestyrelse

Den tidligere CEO for Telenor i Danmark, Jesper Hansen, indtræder i bestyrelsen for fiber-selskabet Icotera.

Her skal han 'bidrage til Icoteras fortsatte vækst,' meddeler selskabet, der har den tidligere YouSee-CEO René Brøchner i spidsen som administrerende direktør - og den tidligere TDC-CEO Carsten Dilling som bestyrelsesformand.

Jesper Hansen var ansat i Telenor i en række topstillinger - blandt andet som CEO for Telenor i Danmark - i mange år frem til 2022, hvor han fratrådte.

Han har efter en pause fra arbejdsmarkedet endnu ikke landet et fast job.

Du kan læse om hans exit fra Telenor her: Tidligere dansk landechef Jesper Hansen stopper i Telenor efter 15 år: Skal ud og finde nyt job.

JP/Politikens Hus på vej med AI-understøttede artikler

JP/Politikens Hus, der er Danmarks største bladhus, er på vej med en AI-løsning, der skal understøtte produktionen af artikler.

Selskabet har i første omgang etableret særlig AI-afdeling, der skal udvikle de nye teknologiske løsninger til alle dets aviser.

Afdelingen får ifølge MediaWatch 15 medarbejdere, der skal drive og integrere AI-løsninger. Chef bliver Kasper Lindskov.

Fokusområder bliver generativ AI, personalisering og metadata.

“Det vil gøre, at man kan arbejde mere effektivt på nogle områder. Samtidig vil det også betyde, at man kan lave en nyhedsdækning, der bliver både rigere, og hvor det er nemmere at arbejde med både tekst, billeder og lyd,” siger Kasper Lindskov til mediet.

Capgemini køber forretnings-gren af Unity

Capgemini køber forretnings-divisionen Unity Digital Twin Professional Services af dansk-stiftede Unity.

Divisionen fokuserer - som navnet måske antyder - på at udvikle digital twin-løsninger - altså digitale spejlinger i 3D til industribrug.

“Handlen betyder, at Unitys realtiome 3D-teknologi bliver en del af Capgeminis løsninger og rådgivning inden for ‘intelligent industry,” meddeler Capgemini om købet.

Selskabet kalder Unity-løsningen for en ‘industri-standard’ inden for simulering.

Nye principper for digital inklusion til det offentlige

Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) er sammen med KL og Danske Regioner klar med seks såkaldte principper for digital inklusion, der tilsammen skal være med til at sikre, at ‘alle bogere føler sig inkluderede i den digitale offentlige sektor,” som det hedder.

De seks principper er: “Hav øje for digitaliseringens konsekvenser,” “design løsninger for alle,” “kommunikér så alle forstår det,” “hjælp borgerne med deres digitale gøremål,” “hjælp dem, der hjælper” og “stil anvendelige alternativer til rådighed.”

Du kan på websitet Principperforinklusion.digst.dk læse mere om de nye principper.

Digitaliseringstyrelsen lover, at du på sitet også kan finde konkrete værktøjer og andet materiale, der kan understøtte arbejdet med de seks principper.