Man kommer ikke foran ved at kopiere konkurrenterne, men ved at bruge den know-how, man er bedst til.
Sådan lyder System Audios slogan ikke, men det kunne den sagtens.
For Silverbar har åbenlyse mangler, hvis du kigger på traditionelle soundbarer i 12.000 kroners klassen. Omvendt har den også punkter, der gør den helt unik i sit felt.
For System Audio fra Roskilde er først og fremmest en højttaler-specialist, der gennem årtierne har begået lyd i høj klasse med både passive, aktive og trådløse højttalere på programmet.
Det, der skiller dem ud er, at de i den grad er gået egne vegne og gjort det, som de er bedst til: Formidling af lyd.
Keep it simple
Således finder du ikke stribevis af ekstra højttalere eller subwoofere i denne pakke. Og det er til trods for en prislap på 11.999 kroner.
Bagpå finder du heler ikke en masse tilslutninger – kun LAN (har også wi-fi), samt en enkelt HDMI (Arc) tilslutning.
Her synes jeg, at det vil være klædeligt med en ekstra HDMI-tilslutning, da det nogle gange er lettere at tilslutte ekstra apparater til soundbaren frem for tv'et.
Al opsætning foregår enkelt via Google Home. Opsætningen er lidt langsommelig, men herefter kan du sætte alt op herfra. Også når der skal spilles musik på Silverbar.
Den kan indgå i en multirums opsætning, har Chromecast og AirPlay samt Spotify Connect. Så det meste kan lade sig gøre.
Proppet med kvalitet
At Silverbar er sin egen, og ikke en kopi af andre, understreges på mange punkter.
Fjernbetjeningen er middel stor, og ligner ingen anden.
Den er ikke noget generisk produkt eller en kopi. Her er mange dioder og helt anderledes look end sædvanlige fjernbetjeninger.
Om man så kan lide det eller ej er en smagssag, men understreger, at System Audio ikke kopier det, de store producenter i forvejen laver. Og under alle omstændigheder bruger du jo tv’ets fjernbetjening til stort set alt i det daglige.
Kvaliteten opleves igennem det flot forarbejdede og tykke kabinet, samt de fire højttaler enheder, der hver har sin egen forstærker på 80 watt sluttet til.
Selve foden er af tyk og betryggende tungt metal. Der medfølger endda stort gummistykke, så den står ekstra godt fast og ikke ridser underlaget.
Det er små detaljer, men alle er med til at understrege kvaliteten og efterhånden begynder den høje prislap for den ellers klejne soundbar at give mening.
Lille størrelse stor performance
Lydmæssigt er oplevelsen også markant anderledes end en traditionel soundbar.
Lydbilledet er langt mere detaljeret og samtidig sammenhængende end jeg oplever hos mange konkurrenter.
Dens sound er markant anderledes, og har ikke de hårde ”s”-lyde.
Der er ikke et kunstigt løft af lyden, for at score billige point for imponator-effekt, som alligevel bliver trættende efter kort tid.
Til dine blockbuster-film kan du dog få surround-systemer, der giver langt mere effekt og surround virkning. Men omvendt sidder jeg ikke og savner det, eller for den sags skyld en stor subwoofer, når jeg lytter.
Det hele er nemlig så godt afstemt, at du nyder det, der kommer ud og ikke savner det, der mangler.
For her finder du ikke kælderdyb bas eller 360 graders surround-effekt. Det skal understreges – er det en prioritet, er Silverbar ikke noget for dig.
Men du får en lyd, du vil sætte mere og mere pris på jo mere du lytter.
Kostbar men godkendt
Den fine balanceakt mellem et design, der er til at leve med selv i et designerhjem, flittig brug af kvalitetsmaterialer samt en unik lydoplevelse gør, at jeg havner i den helt høje ende af karakterskalaen, når System Audio Silverbar skal vurderes.
Du kan ganske vist for samme pris få et system, der giver mere ”tju-bang” effekt, men til daglig brug er denne dansker unik, om end du også betaler godt for løjerne.