Et unisex og alligevel let og maskulint ur.
Jeg ved faktisk ikke, om det er en selvmodsigelse, men jeg mener bestemt, at Watch6 både ser maskulint ud på en mandearm, men samtidig ser godt ud - i den hvide version, som jeg har til test - på en kvindes håndled.
Det er smag og behag, men jeg oplever Watch6 som et flot ur med sin lette, høje, polerede ur-kasse. Det flankeres af en sort skive på 47 millimeter, der effektivt får det til at ligne et klassisk ur til de finere anledninger, et 'dress'-ur.
Men der er naturligvis tale om et smart-watch med masser af de funktioner, som vi alle forventer.
Det er blot sjældent, at indpakningen er så nydelig i prislejet fra omkring 3.000 kroner, som du kan få uret for i 43 mm-varianten.
Stor urskive rummer alt
Samsung får oprejsning – i hvert fald fra mig – ved deres finish og design. Men det er jo indholdet, der tæller.
Og her skuffer Samsung ikke. Den store skærm har en fin opløsning, så uanset om jeg vælger en digital urskive med traditionelle visere, eller skal ud at løbe en tur med flere info-felter, er det let at aflæse funktionen.
Urskiven kan skræddersys, og det er der for så vidt ikke så meget nyt i. Det er mere mulighederne, der er mange og ekstremt forskellige, som jeg finder tillokkende.
At de fleste så nok kun skifter lidt i begyndelsen af urets levetid, er mindre væsentligt. De fleste af os beholder jo ofte den skive eller det tema, vi ender med at vælge inden for den første uge med uret.
En af grundene til, at uret virker større end normalt, selvom det kun er 47 millimeter, er, at ur-kransen er ret smal.
Selve kransen er udformet lidt som et gammeldags dykkerur. Det kan jeg dog ikke anbefale at anvende det til, da det er mere end vanskeligt at aflæse tallene på indersiden af ur-kransen. Men det ser smart ud.
Skiven drejer smidigt og meget let, men ikke så let, at du kommer til at aktivere den ved et uheld.
’Dress’-ur med det hele
Disse detaljer understreger Watch6's evner som et dress-ur, serveret som et smartwatch.
Jeg noterer også med glæde, at der kun er to knapper på siden af uret. De er tilstrækkeligt store og lette at finde i blinde.
De aktiveres med et let tryk, der giver god feedback, så du aldrig er i tvivl om, hvorvidt du har aktiveret dem.
Funktionsmæssigt er vi i den udstyrsrige ende, og det giver også mening med et ur i denne klasse og så god skærm.
Ud over de sædvanlige træningsmuligheder, som du finder i andre Samsung og Android-baserede ure, finder du også special-funktioner.
En af dem er, at du med en Galaxy Z Fold5 smartphone kan tage billeder direkte med Watch6.
Det er ikke en funktion, som jeg har haft mulighed for at benytte. Men det er snedigt og en finte, der sikkert vil blive implementeret i andre Samsung-telefoner.
Touch-skærmen reagerer hurtigt på input, og opløsningen betyder som sagt, at skærmens data er lette at aflæse.
Det gælder også i dagligt brug, hvor jeg – for eksempel ved et opkald – kan have flere funktioner i spil på samme tid.
Altså om jeg vil have telefon opkaldet på lydløs, via højttaler eller andet. Alt er let at aktivere på det trods af det lille display.
Standard-funktioner som søvn-tracking og pulsmåling er der naturligvis også. De fungerer helt som de skal og er lette at aflæse – både på app og på selve uret.
En klassiker er født
Jeg vil ikke gå i dybden med alle funktionerne, da de er mange. Det vigtige er, at de alle fungerer godt. Herunder NFC til betaling og alt det andet, der forventes af et smartwatch i dag.
På disse punkter skuffer Watch6 bestemt ikke. Der i øvrigt ros fra en bruger, der normalt ikke har Android som førstevalg.
Læg det sammen med det fine design og den hurtige respons på alt, hvad du beder Watch6 Classic om, og du ender med at være mere end tilfreds.
Samsung har fået det hele til at spille i Watch6 og derfor er prisen fra 3.099 kroner også godkendt i min bog. Den testede variant koster 3.699 kroner.
På mit håndled er 47 millimeter udgaven af standardversionen alt rigeligt, hvorfor jeg også kvitterer med en høj karakter.