Artikel top billede

Bog: Løgn, rystende inkompetence og Brexit

Den forhenværende konservative minister og nuværende podcastvært og universitetslærer Rory Stewart fortæller om en grotesk periode i britisk politik.

Hvis man går rundt med en nagende fornemmelse af, at demokratiet i almindelighed har hårde vilkår, så kan det kun anbefales at tage a stiff drink eller måske to, før man giver sig i kast med "Politics on the Edge: A Memoir from Within."

Den er skrevet af britiske Rory Stewart, der af flere omgange har været minister i konservative britiske regeringer, før han forlod partiet i 2019 i protest mod Brexit.

I bogen giver han et ætsende ærligt indblik i det britiske politiske system, som han selv lærte at kende på nærmeste hold over 10 år.

Stewart har haft et usædvanligt liv, der har ført ham fra at være diplomat i Indonesien, Montenegro og Irak til at vandre gennem Afghanistan, undervise på Harvard og lede en velgørenhedsorganisation i Kabul.

Han blev valgt til parlamentet i 2010 med store forhåbninger om at gøre en forskel, men blev hurtigt desillusioneret af det politiske spil, skandalerne og overfladiskheden.

I Politics on the Edge beskriver han sine oplevelser som minister i fire forskellige departementer, hvor han stødte på modstand, bureaukrati og inkompetence.

Han giver et sjældent blik bag kulisserne i Downing Street, hvor han arbejdede sammen med David Cameron, Theresa May og Boris Johnson.

Han fortæller også om sine egne fejltagelser, frustrationer og ambitioner.

Stewart argumenterer for, at britisk politik har brug for mere åbenhed, seriøsitet og engagement.

Han advarer om de farer, som populisme, nationalisme og isolationisme udgør for landets fremtid og opfordrer til en ny form for politisk lederskab, der er baseret på fakta, dialog og ansvarlighed.

Bogen udfordrer også læseren til at tænke over, hvad politik egentlig handler om, og hvad der skal til for at forbedre det.

Titel: Politics on the Edge: A Memoir from Within

Forfatter: Rory Stewart




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere