Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tesla vinder afgørende strejke-konflikt ved den svenske stat / Spildudvikling kommer på Finansloven / Meta taber sag om markedsføring overfor mindreårig

Morgen-briefing: Tesla vinder afgørende strid mod den svenske stat / Spildudvikling kommer på Finansloven / Meta taber sag om markedsføring overfor mindreårig

Velkommen Computerworlds morgen-briefing tirsdag 28. november.

Med morgenens nyhedsoverblik er morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Tesla vinder afgørende strejke-konflikt ved den svenske stat

Den amerikanske bilproducent Tesla er i åben strid med de svenske fagforeninger, en konflikt der igennem de seneste uger har blokeret producenten fra at levere biler til sine svenske kunder, efter at sympatistrejke postmedarbejdere ved PostNord har blokeret for udlevering af nummerplader til selskabet.

Selskabet har i et juridisk lynangreb ved de svenske domstole hentet en afgørende sejr i konflikten, som tvinger den svenske stat til at udlevere nummerpladerne direkte – fremfor hidtil, hvor en sympatistrejke blandt postarbejdere indirekte forhindrede bilproducenten i at levere biler.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Teslas konflikt med de svenske fagforeninger indstilles dog ikke her, da konflikten med fagforeningen IF Metall har udløst sympatistrejker hos havnemedarbejdere ved svenske havne, Tesla-mekanikere ved svenske værksteder samt skraldemænd og elektrikere.

Spildudvikling kommer på Finansloven

Finansloven årgang 2023 sætter midler af til et nyt og selvstændigt institut, der skal fremme spiludvikling i Danmark.

I alt 33,8 millioner kroner er øremærket det kommende institut for dansk spiludvikling, som skal etableres over de kommende fire år.

Med vedtagelsen af finansloven ligger det nu fast, at der i 2024 skal etableres et institut for spiludvikling, og det er et tiltag, som vi er meget glade for. Digitale spil er blevet en vigtig del af danskernes kulturforbrug, og nu har spil fået et politisk gennembrud. Det er en stor anerkendelse af spilbranchen, hvis mangeårige ønske om større politisk opbakning og bedre rammevilkår nu bliver imødekommet”, siger Charlotte Enevoldsen, vicedirektør i Producentforeningen i en meddelelse.

Hun noterer samtidig at dansk spiludvikling omsætter for i alt tre milliarder kroner årligt, hvoraf de to milliarder er eksport.

Meta taber sag om markedsføring overfor mindreårig

Den amerikanske sociale mediegigant Meta, som blandt andet tæller Instagram og Facebook i sit medieimperie, taber endnu et slag ved de amerikanske domstole, hvor selskabet er under anklage for at ulovlig markedsføring overfor mindreårige.

Ved den amerikanske distriktsdomstol i District of Columbia, bestemte dommer Timothy Kelly, at amerikanske myndigheder som handelstilsynet FTC (Federal Trade Commission) kan gå rettens gang for at reducere den indtjening som den sociale mediegigant får fra børn og unge under 18 år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I 2019 udløste en lignende sag et forlig mellem FTC og Meta på fem milliarder dollar. I denne ombæring ønsker handelstilsynet at stramme kravene for Metas håndtering af data hos mindreårige brugere, mens det samtidig ønsker at udvide begrænsningerne af, hvordan ansigtsgenkendelse anvendes.

Topprofil forlader ledelsen hos NNIT

It-konsulent koncernen NNIT tager denne uge afsked med en af sin ledende profiler, med Executive Vice President for Strategy, Transformation og M&A, Pernille Fabricius’, exit.

Ved månedens udgang vil hun søge nye udfordringer udenfor koncernen skriver selskabet i en meddelelse.

"Som en del af NNIT's ledelsesteam har Pernille Fabricius haft et intenst fokus på at transformere NNIT og omstille forretningen til det, vi er i dag: Et it-konsulentfirma specialiseret i life science på internationalt plan og indenfor den offentlige sektor i Danmark. Jeg ønsker at takke Pernille for hendes bidrag til at støtte transaktionen og lede NNIT gennem omskiftelige tider. Jeg ønsker hende alt det bedste i hendes fremtidige færd," lyder det fra NNIT’s administrerende direktør Pär Fors.