Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Power lagt ned af hackerangreb under black friday / Amazon får grønt lys til stort robotvirksomhed-opkøb / Huaweis mobil-datterselskab vil børsnoteres

Morgen-briefing: Power lagt ned af hackerangreb under black friday / Amazon får grønt lys til stort robotvirksomhed-opkøb / Huaweis mobil-datterselskab vil børsnoteres

God morgen og velkommen til ugen første nyhedsoversigt fra Computerworld.

Det tidlige overblik, som i dag slår ned på hackerangrebet mod elektronikkæden Power og Amazons massive robot-opkøb, er sammensat af Niels de Boissezon.

Power lagt ned af hackerangreb under black friday

Den nordiske elektronikkæde Power blev udsat for hackerangreb under årets travleste handelsdag: Black Friday.

Mens det føg med tilbud på elektronik 24. november blev selskabets hjemmeside ramt af et såkaldt DDoS-angreb, hvor hackere forsøgte at presse Powers hjemmesiders evne til at fungere, skriver Ekstra Bladet.

Presset endte med at lægge kædens hjemmeside helt ned, ’på det absolut mest kritiske tidspunkt’, som det lyder i en pressemeddelelse fra selskabet.

Kunder som er berørt af angrebet, kan trods udfaldet se frem til at få Black Friday priser:

Alle kunder skal selvfølgelig kunne købe deres varer til black friday-priser – uanset om tilbuddet er udløbet eller ej, siger Power-direktør Jesper Boysen.

Amazon får grønt lys til stort robotvirksomhed-opkøb

Virksomheden bag de famøse Roomba-robotstøvsugere, iRobot, er på nippet til at bliver endeligt opkøbt af e-handelsgiganten Amazon.

iRobots aktie strøg forud for weekenden i vejret, med en kursstigning på hele 39 procent, ved udsigten til, at handlen kunne få det endelige grønne lys fra EU, skriver CNBC.

Handlen, som i alt løber op i 1,7 milliarder dollar, forventes at blive endeligt godkendt af EU-myndighederne inden 14 februar 2024.

Amazons opkøb mangler fortsat at blive godkendt af både de amerikanske og britiske handelsmyndigheder. Storbritanniens handelstilsyn ’Competition and Markets Authority’, har dog i juni oplyst at handlen ikke vurderes at udgøre nogen trussel for nogen ’større svækkelse af konkurrencen på markedet’.

Amazons opkøb blev indledt i august 2022, hvor det lød, at selskabet ville erhverve sig iRobot for 61 dollar per aktie, hvilket vil gøre det til selskabet fjerdestørste opkøb til dato.

Huaweis mobil-datterselskab vil børsnoteres

Den kinesiske tele- og mobilgigant Huaweis datterselskab, Honor, vil debutere på børsen.

”For at møde vores strategiske målsætninger, vil Honor fortsat optimere sin shareholder-struktur, tiltrække diversificeret kapital og debutere på kapitalmarkederne igennem en børsnotering,” lyder det fra selskabet i en meddelelse.

Selskabet præciserer her ikke, hvor det vil noteres.

Børsnoteringen skal sikre kapital til at sikre selskabets kamp mod mobilgiganterne Samsung og Apple, et duopol, som Huawei lykkedes med at bryde, indtil amerikanske sanktioner mod selskabet i 2020 spændte ben for selskabet, ved blandt andet at blokere for adgangen til Googles afgørende app-butik, Play Store’.

I hjemlandet Kina tegner leder Honor mobilmarkedet, hvor det tæller smartphone-markedets største markedsandel.

Visma-cykelhold får nyt navn

Jonas Vingegårds cykelhold Jumbo-Visma får nye sponsorer og dermed et nyt navn.

Fra 1. januar vil it-konsulentvirksomheden Visma nævnes først, mens Jumbo-navnet ryger til fordel for den nye sponsor Lease a Bike, hvorfor Tour de France-vinderen nu skal vænne sig til at fremhæve det nye holdnavn: Visma-Lease a Bike.

”Vi er lykkelige over at kunne bekræfte aftalerne med Visma og Lease a Bike, der er to stærke, internationale virksomheder, vi allerede har et fremragende forhold til,” lyder det i en meddelelse fra holdets manager Richard Plugge som fortsætter: ”Det seneste år har vi igen bevist, at vi kan vokse og være succesfulde sammen. Det er vores fælles mål på den lange bane.”