Artikel top billede

(Foto: Thomas Møgelbjerg)

Udskiftning af ‘mindre synlig’ Marie Bjerre skal være med til at løse Venstres problemer

Torsdagens udskiftning af Marie Bjerre på posten som digitaliseringsminister skal være med til at løse Venstres overordnede problemer. Fyringen vækker undren internt i Venstre.

Med udskiftningen af Marie Bjerre (V) på posten som digitaliseringsminister og Louise Schack Elholm på posten som kirke- og landdistriks-minister, sigter Venstre-formand Troels Lund Poulsen efter at løse nogle af Venstres overordnede problemer.

Sådan lyder analysen fra Børsens politiske kommentator i kølvandet på ministerrokaden torsdag, som kostede Marie Bjerre posten, som hun har haft i kun et års tid.

Børsens politiske kommentator, Helle Ib, peger i sin avis på, at netop Marie Bjerre og Louise Schack Elholm har været blandt de mindre synlige ministre.

“Rokaden er tænkt som bidrag til at løse et af Venstres åbenlyse problemer: Mangel på gennemslagskraft på ministerposterne,” lyder det fra analytikeren.

Overraskelse

Berlingske skriver til gengæld, at fyringen af Marie Bjerre har vakt stor undren internt i partiet.

Ifølge avisen mener ‘mange’ i partiet, at Marie Bjerre har haft større succes end mange andre ministre med at profilere sig trods hendes ret snævre ministerområde.

Til avisen siger et folketingsmedlem, at man ‘overhovedet ikke forstår det [fyringen af Bjerre, red]’ og at hun ‘overhovedet ikke har fortjent den behandling.’

“Den 37-årige aalborgenser bliver af mange betragtet som et af partiets største talenter, og for bare få uger siden udgav hun sammen med Morten Dahlin og tre andre unge Venstre-folk en bog, der skitserer et liberalt projekt for partiet,” skriver avisen.

Det vurderes dog, at 37-årige Marie Bjerre, som er advokat, kan få comeback allerede til sommer, når der igen ventes en ministerrokade.

Mia Wagner har været medlem en uge

Danmarks nye digitaliseringsminister, Mia Wagner, har været medlem af Venstre i blot en uge.

Hun er som Marie Bjerre også advokat, men har i modsætning til Marie Bjerre en skarpere erhvervsmæssig og offentlig profil som iværksætter og investor - ikke mindst på grund af sin deltagelse i tv-programmet Løvens Hule.

En række medier skriver samstemmende om, at hun som stifter af Nordic Female Founders tidligere har været fortaler for kvindekvoter i ledelser og bestyrelser. Den holdning deler Venstre dog ikke.

Mia Wagner sagde torsdag foran presseopbud, at hun følger den linie, som Venstre har lagt.

“Mine principper handler om at bidrage positivt til at gøre en forskel. Og om at gøre det, der er muligt. Der er rigtig mange gode tiltag på vej, og dem vil jeg selvfølgelig støtte op om,” sagde hun ifølge flere medier.

Også hendes medstifter af Nordic Female Founders, Anne Stampe Olesen, citeres flere steder for at rose kollegaen Mia Wagner, som hun betegner som en person, som man lytter til.

Mia Wagner siger iøvrigt, at hun stiller op til Folketinget til næste valg.

Perfekt match

Til Berlingske peger analytikerne Steffen Hjaltetin og Michael Kristiansen på, at digitaliserings- og ligestillingsministeriet er et 'perfekt match' til Mia Wagner.

"Alle andre ministerier ville være mærkelige at sætte Mia Wagner i. Så derfor må Marie Bjerre flytte sig. Men hvis alt går godt, så er hun tilbage ved næste rokade," siger Michael Kristiansen til avisen.