Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Counter Strike-holdet Astralis scorer næsten 200 millioner på frasalg / Netflix har fået ni millioner flere abonnenter og hæver priserne / Nu koster det en dollar om året at blive X-bruger i Filippinerne og New Zealand

Morgen-briefing: Counter Strike-holdet Astralis scorer næsten 200 millioner på frasalg / Netflix har fået ni millioner flere abonnenter og hæver priserne / Nu koster det en dollar om året at blive X-bruger i Filippinerne og New Zealand / Amazon indfører robotter i stor stil

Mornings. Computerworlds fremskudte lyttepost er stadig i aktiv tjeneste, og her torsdagens udvalg af korte men vigtige it-nyheder fra ind- og udland. Ved tasterne: Niels Veileborg

Counter Strike-holdet Astralis scorer næsten 200 millioner på frasalg

Det danske Counter Strike-hold Astralis har besluttet at sælge franchiserettighederne til League of Legends European Championship (LEC). Prisen er 194 millioner kroner, fremgår det af en pressemeddelelse.

Køberen er datterselskabet AK-Game SAS, som Astralis efter handlen vil eje 33,3 procent af. Resten vil tilhøre Karmine Corp SAS, som betaler 129 millioner kroner for aktierne..

“LEC er en ekstremt veldrevet og professionel liga, og vi er stolte over den udvikling og vækst, vi siden 2019 har været en del af, siger Anders Hørsholt, administrerende direktør i Astralis.

“Når vi oplever en så væsentlig værdistigning i et aktiv, som tilfældet er her, har vi som selskab en forpligtelse til at vurdere de muligheder et salg vil give os kontra værdien af at beholde rettighederne. Her har vi vurderet, at den pris og betingelser vi har opnået i handlen er så perspektivrige, at vi vælger at sælge nu.”

Netflix har fået ni millioner flere abonnenter og hæver priserne

Streamingtjenesten Netflix har i tredje kvartal af 2023 hentet ni millioner flere abonnenter i hele verden, viser det seneste regnskab. I slutningen af september havde selskabet svimlende 247 millioner abonnenter. Det skriver Reuters.
Netflix tilskriver de mange nye abonnenter den indsats, som selskabet har gjort for at komme aftalestridig deling af abonnementer til livs.

Samtidig har Netflix hævet priserne for visse typer abonnementer i USA, Frankrig og Storbritannien. Det skriver Reuters.

I USA er prisen for et premiumabonnement uden annoncer steget med tre dollars pr. måned til 22,99 dollars. Det svarer til cirka 163 kroner.

I Frankrig koster et basisabonnement nu 10,99 euro svarende til 82 kroner pr. måned.

I Danmark er prisen for et basisabonnement i skrivende stund 79 kroner.

Nu koster det en dollar om året at blive X-bruger i Filippinerne og New Zealand

Det sociale medie X forlanger nu en dollar om året af nye brugere i Filippinerne og New Zealand, hvis de vil have adgang til kernefunktioner som tweet, retweet, at like posts og at svare på posts. Det skriver BBC.

Det nye tiltag er en forsøgsordning, som har til formål at reducere bot-aktivitet, spam og manipulation af platformen.

Amazon indfører robotter i stor stil

Amazon satser på mobile robotter og robotarme i et af selskabets store lagre i Houston. Det skriver Reuters.

Systemet kaldes Sequoia, og det kan ifølge Amazon identificere og placere enheder på lageret 75 procent hurtigere. Samtidig kan det reducere tidsforbruget på håndtering og eksekvering af ordrer med op til 25 procent.

Robotterne kan også bidrage til at gøre arbejdet i de store lagerfaciliteter mindre farligt for de ansatte.