Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EU giver Elon Musk 24 timer til at svare på misinformationsanklage / Nuuday og TDC NET bliver igen pligtudbydere / Bankdata outsourcer hel platform til Accenture

Morgen-briefing: EU giver Elon Musk 24 timer til at svare på misinformationsanklage / Nuuday og TDC NET bliver igen pligtudbydere / Bankdata outsourcer hel platform til Accenture

Godmorgen og velkommen til denne onsdag 11. oktober og Computerworlds morgen-briefing.

Morgenens tidlige nyhedsoverblik er sammensat af Niels de Boissezon.

EU giver Elon Musk 24 timer til at svare på misinformationsanklage

Den amerikanske rigmand Elon Musk og hans globale sociale nyhedsmedie X, tidligere kaldet Twitter, er under anklage for at lade misinformation om den verserende konflikt mellem Israel og Hamas florere.

EU-kommissær for det indre marked Thierry Breton giver Elon Musk blot 24 timer til at svare på, hvordan hans selskab håndterer aktører, der deler ’voldeligt og terroristisk’ indhold på X.

Han minder om at X skal være yderst gennemsigtig og klar på hvilket indhold der er tilladt efter X’s retningslinjer og at disse skal håndhæves med omhu, skriver finansmediet CNBC.

Han henviser til, at X skal efterleve EU’s ’Digitals Service Act’, mens at forskere, medier og andre grupper har påpeget, at mængden af falsk, misvisende og tvivlsomt indhold er stigende på platformen.

Lykkedes det ikke, kan det sociale nyhedsmedie rammes af en bøde, der lyder på op til seks procent af virksomhedens årlige omsætning.

Nuuday og TDC NET bliver igen pligtudbydere

Tele- og netværksvirksomhederne Nuuday og TDC NET skal fortsat være særlige forsyningspligtsudbydere.

Det betyder, at Nuuday er forpligtet af Styrelsen for Dataforsyning til at levere en særlig telefontjeneste kaldet ’teskttelefontjenesten’ til personer med tale- og hørehandicap og levere en udtømmende nummerfortegnelse, mens TDC NET skal sikre for dirigering af alarmopkald.

Med udpegningen bliver de to virksomheder forsyningspligtudbydere i endnu seks år i perioden fra 1. januar 2024 og frem til udgangen af 2029.

Ydelserne har været varetaget af TDC-koncernen siden 1997.

Bankdata outsourcer hel platform til Accenture

It-virksomheden Bankdata og konsulentvirksomheden Accenture iværksætter et samarbejde, hvor Bankdata outsourcer drift og udvikling af sin kapitalmarkedsplatform, en videreudvikling af det franske Murex MX3 system.

”Bankdata har bygget en kapitalmarkedsplatform med et højt international niveau til deres medlemsbanker, og har derfor tiltrukket nogle ekstremt dygtige og højtspecialiserede medarbejdere som drifter og udvikler platformen i dag. Vi er stolte af, at Bankdata vælger at indgå dette samarbejde med Accenture, ligesom medarbejderne styrker vores faglige niveau,” siger Klaus Jensen, der er Banking Lead hos Accenture i Danmark.

I alt vil 21 medarbejdere ud af Bankdatas cirka 900 medarbejdere skifte arbejdsplads i forbindelse med det nye samarbejde.

IT Forum Esbjerg får nyt navn

Efter 18 år som del af IT Forum Gruppen er IT-forum Esbjerg klar som selvstændig navn og brand.

Fremover vil virksomheden hedde Bluebyte med målsætningen om at markere sig som selvstændig virksomhed med eget brand og værdier.

“Vi er kommet til et sted, hvor vi er klar til at stå på egne ben efter 18 år. Det har vi egentlig gjort hele tiden, men vi vil gerne løsrive os og have vores eget brand. Vi er selvfølgelig allerede lokale, men vi kommer til at udtrykke det i meget højere grad med det nye navn og branding. Tidligere har folk godt vidst, at vi hører til i Esbjerg-området, men de har også associeret os med en landsdækkende virksomhed. Det vil vi gerne ændre på,” siger Bluebyte-stifter og direktør Dennis Hansen.