Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tim Cook sælger 241.000 Apple-aktier / Atos ansætter sin tredje CEO på under to år / Chef søges til at udvikle kvanteområdet

Atos ansætter sin tredje CEO på under to år. Chef søges til at udvikle kvanteområdet i Danmark. Tim Cook sælger Apple-aktier for 300 millioner kroner. Nu kan du spille spil, mens Windows 11 installerer.

Velkommen torsdagens udgave af Computerworld morgenbriefing.

Det er fortsat Thomas Møgelbjerg, der sidder bag tasterne.

God dag og god læselyst.

Atos ansætter sin tredje CEO på under to år

Yves Bernaert bliver ny administrerende direktør for den franske milliardkoncern Atos, der har over 107.000 ansatte og en tilstedeværelse i 69 lande, herunder Danmark.

Han kommer fra en stilling som europæisk teknologi-CEO i Accenture – et selskab, han har været i siden 1992.

Men nu sætter Yves Bernaert sig altså i direktørsædet hos Atos, hvor han bliver den tredje administrerende direktør på under to år.

Yves Bernaerts første opgave bliver at gennemføre de næste faser af Atos’ transformationsplan, da koncernen de seneste år har været i en dyb økonomisk krise.

Atos er - ligesom IBM og danske NNIT har gjort det - i gang med at undersøge mulighederne for at udskille sin infrastrukturafdeling.

Hvis og når Atos beslutter at afslutte opsplitningen af koncernen, vil Yves Bernaert udelukkende være ansvarlig for at lede udviklingen af den nye Eviden-koncern.

I Danmark har Atos ifølge deres regnskab 89 ansatte.

Chef søges til at udvikle kvanteområdet

Fra en besat direktørstol til en ledig chefstilling.

Hvis du har forståelse for kvante-computing området og gode koordineringsevner, kan det være, at du er den rette til at gøre Danmark til et af de førende lande inden for kvanteteknologi.

Danish e-infrastructure Consortium (DeiC), der har til opgave at udvikle og koordinere samarbejde mellem universiteter, når det gælder digital forskningsinfrastruktur, søger nemlig en chef til at udvikle kvanteområdet.

Arbejdet består blandt andet af:
• Samarbejde og vidensdeling med universiteterne og øvrige nationale og internationale partnere.
• Generel opbygning af kvanteafdeling inklusive opfølgning på økonomi og timeforbrug.
• Netværksdannelse med industri, offentlig administration og universiteterne.

Som en del af den nationale strategi for kvanteteknologi vil regeringen frem mod 2027 investere mere end en milliard kroner i forskning og innovation inden for området.

Læs hele jobopslaget fra DeiC her.

Tim Cook sælger Apple-aktier for 300 millioner kroner

Apples topchef, Tim Cook, er lige blevet 291 millioner kroner rigere, efter han har solgt sin største portion Apple-aktier i to år.

Nærmere præcist har Tim Cook solgt 241.000 aktier i Apple, mens han har sat yderligere 270.000 til side til betaling af skat af aktiegevinsten.

Det skriver Bloomberg News.

Tim Cook har dog fortsat 3,28 millioner Apple-aktier, han kan sælge ud af. Det svarer lige nu til en samlet kursværdi på 566 millioner dollar - 4 milliarder kroner.

Nu kan du spille spil, mens Windows 11 installerer

Ved du ikke, hvad du skal fordrive tiden med, når Windows insisterer på at opdatere dit system? Så er der godt nyt – i hvert fald, hvis du skal installere Windows 11.

Microsoft har nemlig introduceret en ny funktion til installations- og opdateringsprocessen for Windows 11, og brugerne opfordres nu til at tage en pause og spille et surfspil, mens de venter på, at deres systemer opdateres.

Surfspillet blev oprindeligt lanceret i maj 2020 sammen med Microsoft Edge-webbrowseren og er en moderne udgave af det klassiske SkiFree-spil, som var en del af Microsofts Entertainment Pack 3 til Windows 3.0, der udkom i oktober 1991.