Artikel top billede

Streaming: Første del af episke ”Rebel Moon” på vej

Disneybosserne bed ikke på Zach Snyder idé om en samurai-inspireret Star Wars-film, men det gjorde Netflix til gengæld, og til december kommer første del.

De seneste 10 år er instruktøren Zach Snyder gentagne gange vendt tilbage til DC-universet med film som ”Man of Steel”, ”Batman vs Superman” og ”Justice League,” men hans nyeste projekt stikker i en helt anden retning.

”Rebel Moon – Part One: A Child of Fire” er titlen på Snyders nyeste film, og oprindelig prøvede han at sælge ideen til Disney, da de købte Lucasfilm, men kom det altså ikke til at gå.

I stedet allierede han sig med streaminggiganten Netflix, som var mere åben overfor hans idé om en hæsblæsende sæbeopera mellem stjernerne – dog heftigt inspireret af Kurosawas klassiske samuraifilm og, ja, Star Wars.

Filmen foregår på den ellers så fredelige måne Veldt, der beklageligvis pludselig bliver invaderet af admiral Atticus Noble, som er sendt dertil af det brutale imperium (hvilket ganske rigtig lyder som noget, man har hørt før).

Beboerne på månen bliver derfor nødt til at forberede et modangreb, og det bliver op til den unge, mystiske kvinde Kora at samle en hær, der skal gøre gengæld mod aggressorerne.

Bedømt ud fra denne trailer tyder det på, at Zach Snyder har fat i den lange ende. Blandt de medvirkende kan nævnes Sofia Boutella, Charlie Hunnam og Anthony Hopkins.

Rebel Moon – Part One: A Child of Fire har premiere 22. december på Netflix, mens efterfølgeren – Rebel Moon – Part Two: The Scargiver – ventes at blive frigivet til april 2024.