Artikel top billede

(Foto: Solen Feyissa/Unsplash)

Google lægger 650 millioner kroner på bordet for at lukke betændt sag om tracking af brugerne

Google punger ud for at indgå forlig i en sag om tracking og dataindsamling.

Tech-giganten Google vil betale 93 millioner dollar – svarende til 650 millioner kroner – for at afslutte en sag med beskyldninger om, at tech-giganten har vildledt forbrugere om, hvordan og hvornår deres placeringsoplysninger blev sporet og gemt.

Det skriver The Guardian.

Forliget stammer fra en retssag anlagt af den californiske statsadvokat Rob Bonta, der mente, at virksomheden vildledte forbrugere til at tro, at de havde mere kontrol over deres placeringsoplysninger, end de faktisk havde, skriver mediet.

"Vores undersøgelse afslørede, at Google fortalte sine brugere én ting - at de ikke længere ville spore deres placering, når de fravalgte dem - men at gøre det modsatte og fortsætte med at spore sine brugeres bevægelser for egen kommerciel vinding," udtaler han i en erklæring bekendtgørelse af forliget og fortsætter:

"Det er uacceptabelt, og vi holder Google ansvarlig."

Google mener, at sagen er løst gennem en række forbedringer.

"I overensstemmelse med de forbedringer, vi har foretaget i de seneste år, har vi løst denne sag, som var baseret på forældede produktpolitikker, som vi ændrede for år siden," siger José Castañeda, en talsmand for Google, til The Guardian.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere