Godmorgen og velkommen til et tidligt tip-top-tech-overblik denne torsdag morgen i endnu en uge i endnu et år i denne uendelige digitale fortælling.
Igen i dag er det Ditte Vinterberg Weng, der har været ude med den store rive og skrabet noter sammen fra alle fire verdenshjørner af den danske it-scene.
Rigtigt god fornøjelse.
8,5 millioner til cybersikkerheds-forskning
Industriens Fond har bevilliget i alt 8,5 millioner kroner til et to og et halvt-årigt forskningsprojekt til forskere fra Syddansk Universitet og Forsvarsakademiet.
Forskerne vil i projektet ”Cybersikkerhed og Forretningskontinuitet” have fokus på at styrke forsvars- og it-industrien samt de små og mellemstore virksomheder, der leverer ydelser til dem.
Projektet mål er:
- et særligt fokus på forsvarsindustrien samt it- og kommunikationsteknologiindustrien - og industrier, der grænser op til disse.
- gennem træning at øge vidensniveauet om cybersikkerhed generelt blandt SMV’erne.
- særligt fokus på at sikre cybersikkerhedsforståelsen på tværs i organisationerne.
- og at ændre et eksisterende omkostningsmindset til ét, hvor konkurrencemæssige fordele skabes ved at excellere indenfor cybersikkerhed.
Projektet er opstået på baggrund af de kraftife forandringer i cybersikkerhedssituationen, som særligt SMV'er kan have svært ved at følge med i.
"Vi er gået fra en lang periode med et lavt niveau af internationale konflikter til et mere konfliktfyldt niveau, hvor USA spiller en vigtig rolle blandt vestlige allierede, og hvor fokus på kritisk infrastruktur har fået en ny strategisk vigtighed," lyder det i en pressemeddelses fra Syddansk Universitet.
Men også den generelle kraftige digitalisering og SMV'ers sårbarhed i dette nye billede er baggrund for projektets relevans.
Projektet gennemføres af forskere fra Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse, Center for War Studies og Institut for Matematik og Datalogi, Syddansk Universitet samt fra Forsvarsakademiet. Projektet ledes af professor Jan Stentoft fra Syddansk Universitet.
100-årigt dansk automationsselskab får foden indenfor i international storleverandør
FH Automations software-afdeling, FH Software, indtræder nu og bliver en del af Init, som leverer it-løsninger til offentlig transport.
Init, som blev etableret i januar 2022, har med FH Software indtræden nu cirka 570 medarbejdere fordelt på lokationer i Danmark, Sverige, Norge, Serbien, Nord Makedonien og Spanien.
FH Software har i dag lokation i Horsens og Ringsted, og Leif Rasmussen, der er leder af FH Software siger:
"Den nuværende gruppe af virksomheder har stor
erfaring indenfor automationssoftware og jeg ser frem til at vi kan supplere hinanden med viden, erfaringer, medarbejdere og projekter, hvilket vil bringe mange fordele til den videre udvikling af FH Software. Vi ser derfor frem til at blive en endnu stærkere partner og arbejdsplads, som en del af Init, til gavn for alle vores medarbejdere og kunder."
FH Software fastholder sine nuværende aktiviteter, herunder arbejds- og projekttilgange,
ligesom den tidligere ledelse af softwareafdelingen fortsætter med en ejerandel i Init.
Fra Henrik Jensen, der er administrerende direktør for Init Danmark, lyder det:
"Foruden de stærke kompetencer og kunderelationer, vil den geografiske placering af FH Software også sikre store fordele i kundeprojekter samt i den fremtidige rekruttering medarbejdere - sammen vil vi dække Danmark meget bedre."
Det skriver Init i en pressemeddelse til Computerworld.
Capgemini etablerer SAP-enhed i Vestdanmark
Som led i investeringsrækken af den danske SAP-forretning, der blev etableret i 2021, styrker Capgemini Danmark forretningen med en voksende SAP-enhed i Aarhus.
Den nu to og et halvt år gamle SAP-forretning hos Capgemini Danmark er over den korte tid gået fra "stort set nul til nu mere end 50 konsulenter på tværs af landet", lyder det fra SAP-direktør Anders Thinggaard.
"I takt med, at store S/4HANA-projekter rykker ind på kundernes hverdag, fortsætter den hastige vækst på SAP-området og udbygningen i Vestdanmark," skriver selskabet i en pressemeddelse.
S/4HANA er et software til at planlægge virksomhedsressourcer.
Den markante styrkelse af SAP-kompetencerne på Capgeminis kontor i Aarhus, der allerede nu tæller 12 SAP-konsulenter, afspejler ifølge SAP-direktør Anders Thinggaard fremgangen i den nye forretning, der blev etableret fra bunden i 2021.
"Den øgede efterspørgsel på vores SAP-kompetencer slår lige nu kraftigt igennem – også i Vestdanmark, hvor den nye SAP-enhed ud fra Aarhus-kontoret er et stærkt kort i vores dialog med en række af de mange store danske virksomheder i det vestlige Danmark," fortæller han.
Capgeminis danske SAP-team, er fordelt på kontorer i Aarhus og København. Og hertil kommer cika 450 kollegaer i Norden, som trækkes ind på de danske projekter efter behov.
Anders Thinggaard forventer, at SAP-forretningen vil vokse med tocifrede rater både organisk og omsætningsmæssigt de kommende år.
Gitte Pugholm Aabo stopper som direktør i GN Hearing
Høreapparats-producenten GN laver nu om i sin virksomhedsstruktur. Fremover skal det danske selskab ikke længere være opdelt i to divisioner, med to direktører.
Derfor slår man nu forretningerne GN Hearing og GN Audio sammen under én direktør, nemlig Peter Karlstromer, som indtil nu har haft ansvaret for GN Audio.
Dermed slipper selskabet altså Gitte Pugholm Aabo, som træder tilbage fra sin diektørrolle i GN Hearing. Hun vil dog stadig være at finde i selskabets bestyrelse som fuldtidsmedlem.
"Vores forenklede ledelse vil give os muligheden for at drage fordel af den skala og de styrker, vi har på tværs af vores virksomhed," siger Peter Karlstromer i en pressemeddelelse citeret af Finans.
Fra Aabo lyder det:
"Jeg er overbevist om, at de ændringer, vi foretager i GN, er de rigtige for vores forretning, vores medarbejdere og vores aktionærer."
GN Hearing leverer høreapparater mens GN Audio levrer høretelefoner og headsets.