Skal du se fjernsyn på dr.dk, skal du inden længe begynde at logge ind på sitet, der er blandt Danmarks største.
DR indfører fra tirsdag login på en personlig profil, som i første omgang dog gøres valgfri.
Fra forsommeren 2024 bliver det dog obligatorisk for alle danskere at logge ind, hvis de vil have adgang til indhold på dr.dk.
Eneste undtagelse bliver flow-tv - altså live-streamen fra DR’s kanaler på drtv.dk
Det nye login - som alle skal til at oprette - siger ifølge DR mod at personalisere udvalget af indhold, så det bliver tilrettet den enkelte bruger.
DR oplyser, at det vil give ‘danskerne et løft i bruger-oplevelsen’ på sitet.
“Ambitionen er, at alle danskere skal have et mere personligt relevant DRTV-tilbud, der lever op til deres forventninger til både indhold og funktionalitet,” lyder det fra kanalen.
Konkret er det ideen, at alle danskere via deres login vil få deres egen forside på drtv.dk, hvor de vil blive præsenteret for indhold, som DR vurderer er relevant for den enkelte.
Hertil kommer en vis mængde fællesstof, som alle vil blive præsenteret for.
“Drtv kan genkende brugerne på tværs af enheder og huske, hvilke programmer brugerne sidst har set, og hvor langt de er kommet,” lyder det fra DR.
Der åbnes for muligheden for, at en husstand kan oprette blot et enkelt login, hvorunder de forskellige familie-medlemmer så kan oprette hver deres profil.
Denne model kendes fra de store streaming-tjenester som Netflix, Prime, HBO og andre.
DR peger på, at prioriteringen af indholdet, som de enkelte danskere skal præsenteres for, skal foretages af DR-ansatte, der ‘løbende overvåger og udvælger indhold.”
Den manuelle prioritering ‘kombineres med et anbefalingssystem, der registrerer, hvad brugerne godt kan lide, og på den baggrund giver brugerne personlige anbefalinger og prioriterer i den rækkefølge, Drtv-indhold bliver vist,” lyder det.
“Det betyder, at indholdet hurtigere finder frem til de brugere, der gerne vil se det. Over tid, i takt med at systemet lærer brugeren bedre at kende, vil Drtv blive mere personligt relevant,” meddeler DR.
Selskabet peger på, at man i udviklingen har prioriteret enkelthed. Udviklerne har blandt andet været i dialog med Ældre Sagen undervejs for at sikre, at alle kan være med.