Artikel top billede

Bog: Når en AI stiller de ultimative spørgsmål om livet, universet og alt det der

Er der ikke andre på rejsen at tale med, kan man lige så godt begynde at snakke med sig selv. Især når rejsen vil vare titusinder af år.

Det er den endelige konklusion for en ensom kunstig intelligens i John Scalzis nye roman “Slow Time Between the Stars”.

Intelligensen er på inter-galaktisk rejse mellem stjernerne for at finde et nyt hjem for den menneskelige civilisation. Med i lasten har den enlige rejsende en komplet samling af menneskehedens viden.

Scalzis fortælling er udformet som en monolog, hvor AI’en graver i alle universets store spørgsmål, men også udforsker sit eget formål.

John Scalzi er kendt for “Old Man's War”-serien, hvis første bind i 2006 vandt en Hugo Award for årets science fiction-udgivelse.

Med “Slow Time Between the Stars” skal vi ikke forvente krig og aktion, men mere en filosofisk omgang boksning i hjernekassen.

Resultatet behøver ikke være så tørt, som det lyder. Salig Douglas Adams har allerede vist, at der er ret meget at komme efter, når det handler om livet, universet og alt det der.

“Slow Time Between the Stars” indgår i serien ”The Far Reaches” udgivet af Amazon.

John Scalzis novelle er nummer seks i rækken og kan høres som lydbog eller læses som Kindle e-bog. Blandt de andre bidragydere er Ann Leckie, forfatter til den skamroste “Ancillary Justice” fra 2013.

Titel: Slow Time Between the Stars / Forfatter: John Scalzi