Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Udfordrer ChatGPT: Elon Musk lancerer ny AI-virksomhed

Elon Musk lancerer nu sin nye kunstig intelligens-virksomhed xAI, som skal konkurrere med den populære ChatGPT, som Musk selv var med til at starte op.

Verdens rigeste person, SpaceX-ejer, Tesla-grundlægger og Twitter-køber Elon Musk lancerede onsdag et nyt kunstig intelligens-startup; xAI.

Den nye AI-virsomhed består af et team af ingeniører fra de samme store amerikanske teknologifirmaer, som han håber at udfordre i sit forsøg på at bygge et alternativ til ChatGPT.

Det skriver Reuters.

Teamet hos xAI omfatter Igor Babuschkin, en tidligere ingeniør hos Googles DeepMind; Tony Wu, der arbejdede hos Google ; Christian Szegedy, som også var forsker hos Google; og Greg Yang, som tidligere var hos Microsoft.

Dan Hendrycks, som skal rådgive xAI-teamet, er i øjeblikket direktør for Center for AI-sikkerhed, og hans arbejde kredser om risiciene ved AI.

Firmaet angiver Musk som den eneste direktør og Jared Birchall, administrerende direktør for Musks familiekontor, som sekretær.

Opstarten vil blive ledet af Musk selv, og selv om det nye selskab måske virker som ret oplagt for en mand som Musk at kaste sig over, så er det opsigtsvækkende, da netop Elon Musk ved flere lejligheder har ytret holdning om, at udviklingen af kunstig intelligns bør stoppes.

Rigmanden har efterlyst regleringer af sektoren, og luftet bekymringer for AIs potentiale for "civilisatorisk ødelæggelse."

Og onsdag aften, prøvede Musk at forklare, at det netp er på grund af disse bekymringer, at han går ind i AI-branchen nu.

I en Twitter Spaces-begivenhed forklarede Musk sin plan for at bygge en sikrere AI:

I stedet for eksplicit at programmere moral ind i sin AI, vil xAI søge at skabe en "maksimalt nysgerrig" kunstig intelligens, lød det.

"Hvis det forsøgte at forstå universets sande natur, er det faktisk det bedste, jeg kan komme på ud fra et AI-sikkerhedssynspunkt," sagde Musk.

"Jeg tror, det vil være pro-menneskelighed ud fra det synspunkt, at menneskeheden bare er meget mere interessant end ikke-menneskelighed."

Ved samme lejlighed overgav Musk dén spådom, at AI, der er smartere end mennesker, vil være skabt om kun fem eller seks år.

Næste xAI-begivenhed vil blive 1. juli.

Musk var med til at stifte OpenAI, virksomheden bag ChatGPT, i 2015, men trådte ud af virksomhedens bestyrelse i 2018.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere