Oracle i Danmark i oprør efter fyring

Fyringen af en salgschef for fortidige synder har bragt Oracles sælgerkorps i harnisk. Flere søger væk, mens hele sælgerkorpset har sendt et fælles mistillidsvotum til administrerende direktør Stig Jørgensen, som ikke ønsker at kommentere begivenhederne.

Oracles nylige fyring af salgschef Steen Knudsen har ført til, at hele sælgerkorpset har sendt et fælles mistillidsvotum til administrerende direktør Stig Jørgensen, erfarer Computerworld.

Sagen fremmaner spøgelser fra sidste års afskedigelser af Oracles danske topchef Peter Perregaard og salgsdirektør Jan Skelbæk efter en intern amerikansk revision.

Begge trak efterfølgende Oracle i retten for uberettiget fyring.

Ifølge Computerworlds oplysninger blev salgschefen, der med succes har tilbragt 15 år i virksomheden, sat på porten på grund af sit brug af såkaldte 'side letters', en slags tillæg til kundekontrakter, som har været almindelig praksis i branchen, men ikke længere må benyttes.

Går flere år tilbage
Sagerne går imidlertid flere år tilbage, og det har rystet sælgerne, der klandrer ledelsen for at have gennemført en fyring med tilbagevirkende kraft.

De frygter selv at kunne blive udsat for det samme, eftersom alle for få år siden benyttede side letters til at give kunder ekstra rabatter og dermed nå deres salgsmål.

Som en kilde udtrykker det, kunne Oracle lige så godt have fyret administrerende direktør Stig Jørgensen eller Oracle-topchef Larry Ellison, for de har også gjort det.

Stig Jørgensen ønsker hverken at kommentere fyringen eller klagebrevet fra sælgerne over for Computerworld.

- Der er tale om en intern personalesag, som jeg slet ikke vil gå i detaljer med, siger han.

Ubehag ved at der på den måde rodes op i gamle sager og angst for selv at blive ramt af en side letter boomerang har medført, at flere sælgere søger væk fra Oracle.

Gråzone spreder usikkerhed

Uvisheden skyldes tilsyneladende, at der frem for en streg i sandet mellem før og efter forbuddet tegner sig en gråzone, hvor man ikke kan vide sig sikker.

Oracle tager i øvrigt i juli afsked med økonomidirektør Kristian Bak, der forlader virksomheden for at skrive bøger og undervise.

Steen Knudsen ønsker ikke at kommentere sin afgang fra Oracle. Men han udtrykker gerne glæde over netop i denne uge ? en halv snes dage efter bortvisningen ? at være tiltrådt et nyt job som salgschef hos Ementor.

Her følger 70 nyansættelser i hælene på 36 fyringer i en større rokade.

Den amerikanske finansskandale om Enron førte sidste år til en hel stribe fyringer af topfolk i danske afdelinger af amerikanske selskaber.

Foruden Perregaard og Skelbæk mistede eksempelvis IBM-direktionsmedlemmet Flemming Noes-Rasmussen sit job sammen med flere mellemledere, og HP?s administrerende direktør Niels Svenningsen fandt en hurtig exit til det mindre TopNordic efter en intern revision.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere