It-afdelingerne skal ændres ? eller dø

Fremtidens interne it-afdeling kommer til at se markant anderledes ud, forudser analysefirmaet Gartner på sin årlige konference Itxpo. It-afdelinger skal bestemme sig for, om de skal være servicepartnere eller strategiske partnere.

It-afdelingerne skal bestemme sig for, hvad de vil leve af inden årets udgang, ellers kan de godt lukke og slukke.

Sådan lød den barske vurdering om it-afdelingernes fremtidige rolle fra top-analytikeren John Mahoney fra analysehuset Gartner. Meldingen faldt på Gartners årlige konference Itxpo i Barcelona.

- De skal enten genopfinde sig selv, så de kan skabe og vedligeholde virksomhedens forretningsprocesser og relationer ? eller slå sig til tåls med at fokusere at udføre it-servicering internt. Den beslutning kræver handling nu, for forandringen tager tid, sagde John Mahoney.

Vil skrumpe med en tredjedel
Presset fra eksterne serviceudbydere, der vil kunne levere mere professionelle ydelser til lavere priser, er en yderligere faktor for de interne it-afdelinger.

Det betyder også, at it-afdelingerne hos mellemstore og store virksomheder er skrumpet en tredjedel om fem år.

Der er ifølge Gartner tre veje for it-afdelingerne.

De kan være strategiske partnere, der hjælper virksomheden til ændre fokus og som er med til at udbygge virksomhedens relationer og kundegrundlag.

Eller de kan være kontraktforhandlere og tovholdere på selskabets outsourcing-projekter.

Sidst og mindst kan de fortsætte som hidtil og have styr på virksomhedens indkøb og brug af soft- og hardware. Det er den nemmeste løsning, men også den, der kommer til at skabe den mindste værdi for virksomhederne.

Hvis man satser på at kombinere de tre modeller, så vil det være en dårlig idé i det lange løb, mener Gartner.

- Kompleksiteten og størrelsen af beslutningen må ikke undervurderes eller forsinkes. Der skal handles nu, hvis it-afdelingerne skal have en fremtid, mener David Flint, vicedirektør for research hos Gartner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere