Apple står midt i en undersøgelse fra de franske myndigheder. Sagen drejer sig om, at Apple beskyldes for at planlægge forældelse af sine produkter.
Det drejer sig om tech-gigantens praksis med at binde serienumrene på reparationsdele til serienummeret på iPhones, iPads og Macs og angiveligt planlægger, at disse bliver forældede ved at begrænse deres reparationer.
Det skriver AFP.
Sagen begyndte tilbage i 2020 og blev indledt efter en klage fra foreningen Halt Planned Obsolescence (HOP).
HOP meddeler, at foreningen håber, at undersøgelsen ville vise, at iPhone-producenten "knyttede serienumrene på reservedele til en smartphones, herunder via mikrochips, hvilket giver producenten mulighed for at begrænse reparationer af ikke-godkendte reparatører eller at fjernforringe en smartphone, der er repareret. med generiske dele".
Foreningen ønsker, at få Apple til at "garantere retten til at reparere enheder under logikken bag reel cirkulær økonomi."
"Efter en klage blev der i december 2022 indledt en undersøgelse af vildledende markedsføringspraksis og programmeret forældelse," meddeler de franske myndigheder til Reuters.
Apple indvilligede i 2020 i at betale 25 millioner euro (186 millioner kroner) for ikke at fortælle iPhone-brugere, at softwareopdateringer kunne gøre ældre enheder langsommere, skriver AFP.
Den sag startede i 2017, da Apple indrømmede, at dens seneste iOS-software bremsede ydeevnen af ældre telefoner, hvis batterilevetid blev forringet.
Apple har ikke svaret på AFP’s henvendelse.