Endnu en 32” skærm med 4K-opløsning, hvor panelet sikkert kommer fra samme producent og hylde som mange andre har.
Det er et scenarie, som jeg som anmelder ofte oplever, og det skal man bestemt ikke have ondt af.
Men der kan være langt mellem de berømte snapse, og at den skulle komme fra et så konservativt firma som HP, havde jeg ikke set komme.
Jeg mener, at de er nok blandt de mest udbredte skærme på kontorer rundt om i Danmark – ikke mindst på grund af SKI-aftaler. Og de borger for kvalitet, men i min erfaring ikke for innovation på skærmfronten.
Men HP E32K G5 gør indtryk jo længere tid, jeg bruger den. Den er nemlig gennemtænkt, og der er brugt energi der, hvor det tæller.
Ergonomi med klasse
Skærmfoden er ret solid og i metal hele vejen igennem. Den står godt og ser også godt ud – selv bagfra.
Du kan let dreje enheden i alle retninger og endda på højkant. Ikke noget usædvanligt i det, men det er let at håndtere.
Personligt synes jeg, at det er fedt, at skærmen kan køres helt i bund og vippes let opad, for med én hånd at blive kørt op igen, når jeg sidder mere oprejst. Og det kan jeg let her.
Som de fleste nyere skærme har denne HP også fokus på, at du ikke får for meget blåt lys. At skærmen altså er behagelig at se på. Og det er den.
Lige så vigtigt for mig er det, at dens omgivelses lyssensor justerer lysstyrken rigtigt. Den gør det ikke for voldsomt eller på en måde, så jeg finder det generende.
Det er normalt en funktion, som jeg slår fra, da jeg selv vil kunne styre lysstyrken uanset omgivelserne. Men her fungerer det godt, og det er en funktion, der har betydning i et lokale med skiftende lys.
Menuer du kan bruge til noget
En af mine kæpheste er skærm-menuer – de er ofte tæt på ubrugelige eller mindst meget vanskelige at tilgå.
På HP styrer du alt med en lille kontrol-knap bagpå. Der kommer en stor menu frem – og endda en ekstra med forklaring på, hvordan du navigerer. Så kan alle da være med….
Menuerne er ikke voldsomme eller omfattende, men indeholder alt det, som jeg sætter pris på.
Forskellige modes, let indstilling af lysstyrke, kontrast med mere. Der er tale om en menu, som jeg rent faktisk vil bruge – og det er sjældent.
Bred vifte af anvendelser
HP har ikke nogen traditionelle former for indstillinger – for eksempel ”Game” eller andet. I stedet kan du justere responstid, sortniveau og dynamisk kontrast.
Det er justeringer, der giver små, men afgørende forskelle – men skærmen beholder sine grundindstillinger.
Det betyder et panel, der ikke ændrer sig meget. Og det er fint. For jeg oplever, at tekst står skarpt, og at detaljeringen er god.
Tekst er let at læse trods 4K-opløsningen og generelt står skærmen meget roligt i baggrunden.
Jeg vil dog ikke direkte anbefale den til billedbehandling, da den mangler lidt nuancer i farverne. Den har detaljerne, men til prisen omkring de 4.500 kroner kan du få bedre skærme til netop denne disciplin.
Underholdningen klarer HP også fint, men igen er det set bedre.
Den har rolige billeder men ikke den glans og let kunstige billede effekt, som tilføjer film og serier en ekstra – om end lidt kunstig – effekt.
Nærmest ideel allrounder
Billedbeskrivelsen kan næsten lyde negativ, men det er den slet ikke. HP har i mine øjne begået en lille genialitet i den store skærm.
For den leverer faktisk varen på et højt niveau – set i forhold til prisklassen – og over et bredt spektrum af brugs situationer.
Som sagt er den ikke bedst til det hele, men leverer en solid perfomance på det meste. Læg dertil flot design, god ergonomi og godt menustystem.
Derfor kvitterer jeg også med en høj karakter. Det er et fem-tal med lille pil nedad. Men det er alt andet lige fuld fortjent.