Chefredaktør Lars Jacobsen holder tale ved kåringen af Årets CISO 2021. (Foto: Dan Jensen)
Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed sætter igen i år fokus på de mange dygtige CISO'er og it-sikkerhedsspecialister, der hver dag arbejder for at undgå cyberangreb og datalæk.
Mød juryen for Årets CISO 2023
Juryen består af Computerworlds chefredaktør, en repræsentant for Dansk Erhverv, en ledelsesrepræsentant, en repræsentant fra Rådet for Digital Sikkerhed, en akademisk repræsentant samt sidste års vinder.
Alt for mange virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder rammes hvert år af cyberangreb eller uforudsete læk af sensitive data.
Konsekvenserne kan være store, både når det kommer til økonomi, image og tillid til de digitale løsninger.
Derfor sætter Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed igen i år fokus på de mange dygtige CISO'er og it-sikkerhedsspecialister, der hver dag arbejder for at undgå cyberangreb og datalæk.
Det sker, når vi kårer året CISO 2023 og fremhæver rollemodeller på området.
Årets CISO uddeles hvert år til en person, der i særlig grad har udmærket sig med sit konkrete arbejde for at øge informationssikkerheden på sin arbejdsplads.
Tidligere vindere tæller Sune Aggergaard Mortensen, CISO i DSB og Morten Dichmann Hansen, CISO hos Københavns Lufthavne.
Men hvem skal det være i 2023? Er det dig, en kollega eller en helt tredje? Det kan du være med til at afgøre for 2023.
Alt du skal gøre er at tippe juryen om en værdig kandidat - eller indstille dig selv.
Begge dele kan du gøre nemt og fortroligt: Klik dig ind på Årets CISO-siden som nu er åben.
Alle henvendelser og informationer behandles fortroligt og vil kun blive anvendt til juryens interne drøftelser.
Fristen for indstillinger er 13. august - men vent ikke så længe: Tips os om en kandidat her | Indstil dig som kandidat her
Om Årets CISO-prisen - det lægger juryen vægt på i 2023
Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed vil hvert år, ved hjælp af en jury, uddele prisen for ”Årets CISO” til en person, som i særlig grad har udmærket har udmærket sig med sit konkrete arbejde for at øge informationssikkerheden på sin arbejdsplads.
Med informationssikkerhed forstår vi enhver sammenhængende indsats for at beskytte virksomheden og kundernes data samt sikre business kontinuitet gennem tekniske, organisatoriske eller uddannelsesmæssige værktøjer. Prisen er derfor ikke knyttet til en bestemt titel eller funktion.
Der lægges ved uddelingen af prisen især vægt på:
- At Årets CISO er direkte ansvarlig for eksekveringen af en indsats for informationssikkerheden
- At der er tale om en dokumenteret indsats forankret på ledelsesplan, som kan tjene til inspiration for andre virksomheder eller organisationer
- At der er sket en holistisk indsats med sikkerhedskulturen som går ud over de rent tekniske foranstaltninger, hvor sikkerhedsarbejdet formidles effektivt og forståeligt til interne interessenter, medarbejde, compliancefunktioner og ledelsen
- At der anvendes best practice, rammeværk og/eller standarder som f.eks. ISO 27001, ISO 27701, NIST, CIS eller D-mærket i sikkerhedsarbejdet og at dette bindes sammen med relevant lovgivning i det daglige arbejde med cyber- og informationssikkerhed og ledelsesrapportering
- At arbejdet tager udgangspunkt i en forståelse for virksomhedens/organisationens risikobillede og at dette kan genfindes som en rød tråd i arbejdet med cyber- og informationssikkerhed