Børsens Forlag plaget af mail-mareridt

<B STYLE="color:#C8000A;font-size:12px"> Opdateret:</b> Børsens Forlag er ved at lokalisere den fejl, der i går blotlagde godt 1.100 e-mail-adresser og sendte et nyhedsbrev ud op til 46 gange.

Mail-mareridtet på Børsens Forlag er, om ikke overstået, så i hvert fald ved at ebbe ud. Forlaget samarbejder med DK-Cert om at få afdækket, hvorfor og hvordan et nyhedsbrev i går kunne blive sendt ud over 46 gange af flere omgange.

Klokken 11.30 torsdag formiddag tikkede et af Børsens Forlags sædvanlige nyhedsbreve ind i abonnenternes mailbokse, men en delgruppe kunne ikke alene se hinandens adresser. Flere fik også nyhedsbrevet over 22 gange.

DK-Cert oplyser til Computerworld Online, at det endnu ikke er slået fast, præcis hvad der er gået galt. Men problemet fortsatte i løbet af fredagen. Det er dog allerede nu sikkert, at det ikke er den samme fejl, som Eksportrådet havde sidste år.

Alt tyder på, at det ikke er nyhedsserveren hos Børsens Forlag, der har skylden, men at der er en fejl med at kunne modtage nyhedsbrevet hos nogle af abonnenterne. Hvorfor vides ikke.

Både Børsens Forlag og Computerworld-redaktionen har fået mange henvendelser om fadæsen. Men det har ikke nødvendigvis hjulpet, for flere af abonnenterne er kommet til at trykke på 'reply all'-knappen.

Hvem har skylden?
Datatilsynet har med Persondataloven i hånden forlængst slået fast, at afsenderen af et nyhedsbrev eller lignende skal sikre, at modtagernes personlige oplysninger ikke kommer i hænderne på uvedkommende.

Torsdag aften gik systemet i selvsving igen, og nyhedsbrevet blev derefter sendt ud til den samme gruppe igen, så antallet af mails nu er oppe på i hvert fald 46.

DK venter på svar fra de udbydere, hvis kunder er berørt, og kan ikke rigtigt gøre noget før.

Selvom det ikke ser ud til, at det er Børsens Forlag, der har skabt fejlen, er forlagets direktør, Lise Nestelsø, dybt berørt.

- Vi sender mange nyhedsmails ud, og den her er blevet sendt ud som vanligt. Normalt er folk meget glade for at få dem, sagde en brødebetynget Lise Nestelsø til Computerworld Online i går.

Hun er dog i stand til at finde en positiv ting ved mailproblemet.

- Vi har fået blotlagt en sikkerhedsrisiko, og det gør, at vi omlægger vores procedure. Men det er også det bedste, man kan sige om den sag, siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere